Xavi: "Revenirea lui Lionel Messi la Barcelona depinde în proporţie de 99% de el"

Antrenorul Barcelonei, Xavi, consideră că potenţiala revenire a lui Lionel Messi pe Camp Nou "depinde în proporţie de 99 la sută de el".

334 afișări
Imaginea articolului Xavi: "Revenirea lui Lionel Messi la Barcelona depinde în proporţie de 99% de el"

Wikipedia Commons

Viitorul câştigătorului argentinian al Cupei Mondiale pare să domine fereastra de transferuri din această vară, în timp ce cluburi din Premier League până în Arabia Saudită s-au aşezat la rând pentru a obţine semnătura sa, înainte ca acestuia să îi expire înţelegerea cu Paris Saint-Germain. O întoarcere la Barcelona este cea mai speculată, iar Xavi a subliniatşi în trecut că depinde de preferinţele lui Messi în această vară, dacă va reveni sau nu.

Câştigătorul din La Liga a reiterat aceste cuvinte într-un interviu acordat marţi la TV3, declarând: "Depinde de el [Messi]. Dacă vrea să vină la Barça, vom face tot ce este necesar pentru ca el să poată veni. Cred că sunt condiţiile necesare. Din punct de vedere fotbalistic, cred că el ar putea să ne ajute în continuare foarte mult. Dar depinde de el în proporţie de 99 la sută".

Principalul obstacol în calea unei reveniri mult dorite rămâne situaţia financiară precare a clubului, în special suma salariilor destul de ridicată. În încercarea de a o reduce, Barcelona şi-a luat rămas bun de la veteranii Jordi Alba şi Sergio Busquets în această vară, la doar şase luni după ce Gerard Pique a părăsit şi el clubul. Toţi trei au jucat alături de Xavi într-una dintre cele mai faimoase echipe ale Barcelonei din istoria fotbalului, iar tacticianul catalan a dezvăluit dificultatea de a fi nevoit să renunţe la ei în calitate de antrenor.

"Am crezut că va fi mai uşor", a adăugat el. "Când trebuie să iei decizii contrare celor pe care şi le-ar dori jucătorul, începe să devină dificil. Mai ales când este vorba de prieteni, precum Gerard. I-am spus că trebuie să se dea la o parte şi mi-a fost greu să adorm. Jordi s-a enervat, dar mi-a arătat că s-a implicat sută la sută. Cu Busquets, totul a fost mai uşor. Toţi trei au reuşit să plece la momentul potrivit".

Chiar şi în ciuda reducerii masei salariale, rămân îndoieli cu privire la viabilitatea revenirii argentinianului. Barca ar fi început discuţiile cu Inter Miami pentru un schimb care să ajute la aducerea lui Messi în Catalunya în această vară, în timp ce zvonurile privind o rămânere la PSG au fost declanşate după ce argentinianul a apărut în videoclipul promoţional al clubului pentru echipamentul de acasă din sezonul 2023-24.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici