Xavi vorbeşte pentru prima dată după ce Barcelona a anunţat demiterea sa

  • Xavi Hernandez, antrenorul lui Barca, a reacţionat prima dată după decizia clubului de a-l demite la finalul sezonului.
  • Managerul catalanilor din ultimii doi ani şi jumătate s-a adresat fanilor printr-un mesaj pe Instagram.
  • Presa spaniolă vehiculează numele lui Hansi Flick drept posibil succesor.
266 afișări
Imaginea articolului Xavi vorbeşte pentru prima dată după ce Barcelona a anunţat demiterea sa

Xavi vorbeşte pentru prima dată după ce Barcelona a anunţat demiterea sa. Sursa foto: Mediafax Foto

La sfârşitul lunii ianuarie, Xavi a dezvăluit că se va retrage din funcţia de antrenor la finalul campaniei 2023-24, după ce „a ajuns la un punct de nereconciliere". Cu toate acestea, o revenire de formă a echipei l-a determinat să revină asupra deciziei sale.

Dar, la exact o lună de la acea veste, giganţii spanioli au decis să se despartă de antrenorul de 44 de ani - Xavi urmând să se ocupe loc pe bancă la ultimul meci al Barcei, care va găzdui duminică Sevilla. Într-o postare pe Instagram, după anunţul demiterii sale, spaniolul a scris:

„Dragi fani, timpul meu pe banca Barcelonei se va încheia duminică. Nu este niciodată uşor să părăseşti clubul vieţii tale, dar o fac cu multă mândrie, după doi ani şi jumătate în fruntea unui vestiar care a fost ca o a doua familie. Vreau să mulţumesc pentru sprijinul şi afecţiunea fanilor, care au fost mereu alături de mine şi mi-au arătat mereu aceeaşi dragoste ca în perioada în care am fost fotbalist.

De duminică voi fi încă un culer (suporter al Barcelonei) în tribune, fie acum pe Stadionul Olimpic, fie peste câteva luni pe Nou Camp. Pentru că înainte de a fi jucător sau antrenor, sunt fan al Barcelonei şi nu vreau decât ce e mai bun pentru clubul vieţii mele, care mă va avea mereu la dispoziţie.

„Am lucrat cu un grup de jucători fantastici şi cu un staff spectaculos. Mulţumită tuturor, am reuşit să atingem obiectivele stabilite, culminând anul trecut cu o Ligă şi o Supercupă. În acest sezon, lucrurile nu au mers aşa cum ne-am dorit, dar ne-am pus mintea la contribuţie şi am ajutat la creşterea unei noi generaţii de tineri fotbalişti din La Masia, care ne inspiră pe toţi fanii Barcelonei.

Multe mulţumiri tuturor. Fanilor, jucătorilor, personalului, angajaţilor clubului, preşedintelui, Consiliului de Administraţie, directorilor sportivi, presei şi tuturor celor cu care am împărtăşit călătoria în aceste două sezoane şi jumătate. Îi doresc tot ce este mai bun clubului pe care îl port în suflet.

"Visca Barça."

La începutul acestei luni, presa spaniolă a vehiculat informaţii conform cărora Xavi l-ar fi înfuriat pe preşedintele clubului, Joan Laporta, după ce a vorbit despre dificultăţile financiare ale Barcelonei.

Drept urmare, potrivit unor informaţii din presa iberică, fostul manager al lui Bayern Munchen, Hansi Flick, ar urma să îi succeadă fostului mijlocaş spaniol, o convorbire telefonică între german şi directorul sportiv Deco dovedindu-se a fi decisivă în acest sens.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici