Xavier Meride spune că în România se antrena într-o cazarmă

Fundaşul francez Xavier Meride, care a evoluat la Dinamo în sezonul 2003/2004, povesteşte într-un interviu că în România suporterii marilor rivale Steaua şi Dinamo sunt extrem de virulenţi şi că antrenamentele echipei Dinamo se desfăşurau "într-o cazarmă".

147 afișări
Imaginea articolului Xavier Meride spune că în România se antrena într-o cazarmă

Xavier Meride spune că în România se antrena într-o cazarmă (Imagine: Dan Popescu/Mediafax Foto)

"În România am trăit derbiuri nebuneşti! Dacă te plimbai cu un echipament al echipei Dinamo în cartierul celor de la Steaua, trebuia să fugi repede, atât de virulenţi erau suporterii. Într-un an petrecut acolo, doar două luni am stat în apartament: între finalul campionatului şi Cupa UEFA eram tot timpul în cantonament. Şi acestea se desfăşurau într-o cazarmă, deoarece Dinamo este clubul armatei. Am jucat alături de fotballişti precum Petre (n.r. - Florentin Petre), considerat un zeu acolo, Tamaş, Niculae", povesteşte Meride, pentru site-ul francez lavoixdessports.

În prezent, fotbalistul evoluează la o echipă de amatori din oraşul francez Decize, aflat la aproximativ 30 de kilometri de Nevers. El spune că şi-a construit acolo o casă şi intenţionează să rămână în această regiune.

Xavier Meride a fost legitimat la Dinamo în sezonul 2003/2004, pentru care a evoluat în şase meciuri în Liga I, patru ca titular şi două din postura de rezervă.

Meride are în palmares titlul de campion al României cu Dinamo.

Francezul a mai evoluat pentru formaţiile RC Lens, FC Toulouse, US Creteil-Lusitanos, Romorantin şi Wasquehal, cu prima reuşind să câştige campionatul Franţei.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici