Xavier Pascual părăseşte România. Cine este George Buricea, noul selecţioner

Federaţia Română de Handbal a anunţat miercuri că antrenorul echipei de handbal masculin CSM Constanţa, George Buricea, va prelua funcţia de selecţioner al României, înlocuindu-l pe spaniolul Xavier Pascual, care va renunţat din motive personale.

211 afișări
Imaginea articolului Xavier Pascual părăseşte România. Cine este George Buricea, noul selecţioner

Xavier Pascual părăseşte România. Cine este George Buricea, noul selecţioner

Decizia a fost comunicată în cadrul unei conferinţe de presă la care au participat George Buricea, Xavier Pascual şi preşedintele Federaţiei Române de Handbal, Constantin Din. Acesta din urmă a subliniat contribuţia semnificativă, în opinia sa, a lui Pascual la redresarea handbalului masculin românesc, subliniind că antrenorul spaniol a pus bazele unei fundaţii solide şi a avut un rol esenţial în calificarea echipei la un campionat european după 28 de ani.

Totodată, s-a anunţat că Xavier Pascual îşi va rezilia contractul scadent în vara acestui an, iar George Buricea va fi succesorul său în fruntea echipei naţionale de handbal masculin a României. Buricea va avea ca prim obiectiv calificarea echipei la Campionatul Mondial din 2025.

Constantin Din a adăugat că decizia a fost luată în comun cu Xavier Pascual, care va rămâne consilier tehnic şi se va retrage din funcţia de antrenor al echipei naţionale. Detaliile contractuale urmează să fie stabilite în perioada următoare.

În privinţa calificării la Campionatul Mondial din 2025, România va întâlni Cehia într-un baraj cu meciur tur-retur care vor avea loc între 8 şi 12 mai 2024.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici