Zakumi, un leopard cu coamă verde, mascota Cupei Mondiale din 2010 (Galerie Foto)

Mascota oficială a Cupei Mondiale de fotbal din 2010 din Africa de Sud este un leopard cu coama verde numit Zakumi, care şi-a făcut prima apariţie publică, luni seară, într-o emisiune televizată.

53 afișări
Imaginea articolului Zakumi, un  leopard cu coamă verde, mascota Cupei Mondiale din 2010 (Galerie Foto)

Zakumi, un leopard cu coamă verde, mascota Cupei Mondiale din 2010 (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Mascota, a cărui design este în totalitate sud-african, trebuie să reprezinte "esenţa" acestei prime ediţii a Cupei Mondiale organizată pe continentul african.

Leopardul este unul dintre animalele sălbatice aflate în rezervaţiile naturale din Africa de Sud, iar culoarea coamei sale face trimitere la terenurile de fotbal.

Vezi aici galerie foto cu mascota CM 2010

În ceea ce priveşte numele, acesta este format din ZA, acronimul Africii de Sud în afrikaans şi codul ţării, şi "kumi" care înseamnă zece (pentru 2010) în mai multe limbi negroafricane.

"Zakumi reprezintă poporul, geografia şi spiritul Africii de Sud şi chiar esenţa Cupei Mondiale", a declarat secretarul general al FIFA, Jerome Valcke.

FIFA a introdus tradiţia mascotelor în 1996, în Anglia, cu Willie. Ultima mascotă, Goleo, pentru Cupa Mondială 2006 din Germania, a provocat falimentul firmei producătoare.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici