Zaragoza vrea să îl păstreze pe Săpunaru. Clubul spaniol a stabilit o clauză de reziliere de 6 milioane de euro

Conducerea clubului Real Zaragoza doreşte să îi propună un nou contract fundaşului Cristian Săpunaru, care a semnat în vară pe un an, şi pentru ca românul să nu fie achiziţionat de altă gruparea în iarnă a stabilit o clauză de reziliere de 6 milioane de euro.

156 afișări
Imaginea articolului Zaragoza vrea să îl păstreze pe Săpunaru. Clubul spaniol a stabilit o clauză de reziliere de 6 milioane de euro

Cristian Săpunaru (Imagine: Laurentiu Mich/Mediafax Foto)

Jurnalul El Periodico de Aragon notează că Săpunaru este cel mai bun dintre cei 13 jucători achiziţionaţi de Real Zaragoza în vară şi a demonstrat că este un fundaş lateral de clasă.

"Jucătorul a semnat doar pe un an când s-a despărţit de FC Porto şi a ales Zaragoza ca oportunitate de a-şi relansa cariera. Şi asta s-a întâmplat. Zaragoza, după cum a anunţat Jimenez (n.r. - antrenorul Manolo Jimenez), va încerca să obţină serviciile românului şi pentru sezonul viitor şi, astfel, a decis să îi ofere prelungirea contractului. Însă în «La Romareda» se înţelege că va fi foarte dificil ca Săpunaru să fie ţinut, cu toate că pentru fotbalist ar fi greu să plece în ianuarie. Zaragoza a stabilit o clauză de reziliere de şase milioane, o cifră liniştitoare, astfel că este practic imposibil ca un club să plătească această sumă pentru un fotbalist care va rămâne liber de contract peste doar câteva luni", menţionează El Periodico de Aragon.

Săpunaru şi-a reziliat contractul cu FC Porto la 31 august şi a semnat imediat cu Real Zaragoza, iar ceea ce nelinişteşte conducerea clubului spaniol este faptul că românul va fi liber să îşi decidă viitorul începând din 30 iunie şi în mod sigur vor exista grupări interesate, având în vedere nivelul său.

"Vom face totul posibil ca să realizăm un proiect bun, pentru ca el să rămână", a declarat Manolo Jimenez despre fundaşul român care are la Zaragoza un salariu anual de aproximativ 700.000 de euro.

Reprezentantul lui Săpunaru în Spania, Angel Castell, a declarat că fundaşul este recunoscător clubului spaniol pentru că a avut încredere în el, astfel că prima ofertă pe care o va asculta va fi cea de la Zaragoza. "Deocamdată oficialii clubului nu ne-au spus nimic despre o eventuală propunere de prelungire a contractului. Este încă devreme, însă ne-au transmis că sunt foarte mulţumiţi de Săpunaru, care s-a integrat foarte bine în echipă. Şi Săpunaru se simte foarte bine la Zaragoza, unde nu a avut nicio problemă de adaptare şi a fost primit foarte bine. Este recunoscător clubului, pentru că a avut încredere în el şi acest lucru este important. Bineînţeles, prima ofertă pe care o va asculta Săpunaru când va veni momentul unui nou contract va fi cea de la Zaragoza. Nu există nicio îndoială în această privinţă", a spus Castell.

Angel Castell a menţionat că şansele ca Săpunaru să plece în iarnă de la Real Zaragoza sunt extrem de mici. "Jucătorul vrea să termine sezonul aici şi nu sunt indicii că va fi altfel. Este această clauză de şase milioane şi, cu excepţia situaţiei în care ar veni o ofertă foarte interesantă pentru Zaragoza, fotbalistul nu se gândeşte că nu va juca aici până în iunie. În plus, este foarte complicat ca un club să plătească o sumă importantă pentru un jucător, atunci când acesta va rămâne liber peste câteva luni", a adăugat reprezentantul lui Săpunaru.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici