Zenga: E mai important să învingi o echipă rivală decât să câştigi campionatul

Antrenorul dinamovist Walter Zenga a declarat, joi, că este mai important pentru echipa sa să câştige derbiul cu Steaua, de sâmbătă, din cadrul etapei a XVI-a a Ligii I, decât să cucerească titlul de campioană.

2 afișări
Imaginea articolului Zenga: E mai important să învingi o echipă rivală decât să câştigi campionatul

Zenga: E mai important să învingi o echipă rivală decât să câştigi campionatul

"Un derbi Steaua-Dinamo contează mult pentru fotbal. Băieţii se pregătesc normal, sunt motivaţi ca pentru un derbi. E cel mai important meci pentru suporteri, pentru fotbalişti şi e mai important să câştigi în faţa unei rivale, decât să câştigi campionatul. Linie se trage la sfârşit, nu la mijlocul drumului, dar băieţii ştiu că orgoliul e în joc, numele, emblema, tot. Cine pierde probabil că va avea mari probleme în cursa pentru campionat. Dar, spre exemplu, dacă Steaua pierde şi apoi câştigă după 3 zile în Liga Campionilor, moralul lor va creşte. E mai uşor pentru CFR şi Unirea Urziceni, unde nu există deloc presiune", a declarat Zenga.

Tehncianul italian mizează în meciul de sâmbătă pe faptul că va putea alinia cea mai bună formulă de echipă. "Pentru prima dată în viaţa mea, am băgat echipa în cantonament cu două zile înainte. Şi am făcut acest lucru pentru că am tot lotul la dispoziţie, putem sta un pic mai liniştiţi. Dar nu este o pedeapsă pentru că am pierdut meciul cu Rapid. Noi ne respectăm fanii şi vom face tot ce este posibil să câştigăm acest meci. Acum au revenit aproape toţi fotbaliştii şi cred că pot folosi cel mai bun 11", a mai spus Zenga.

(Serviciul AUDIO al agenţiei MEDIAFAX vă pune la dispoziţie înregistrarea declaraţiilor făcute de antrenorul FC Dinamo, Walter Zenga. Pentru a beneficia de acest serviciu puteţi accesa adresa de internet http://audio.mediafax.ro)

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici