Zenga: România a însemnat extrem de mult pentru mine

Italianul Walter Zenga, fost antrenor al echipei FC Steaua, a declarat, într-un interviu acordat postului Sky, că perioada petrecută în România a fost una extrem de importantă pentru el, deoarece în Liga I şi-a început meseria de tehnician.

14 afișări
Imaginea articolului Zenga: România a însemnat extrem de mult pentru mine

Zenga: România a însemnat extrem de mult pentru mine (Imagine: George Filip/Mediafax Foto)

"România a însemnat foarte mult pentru că acolo am devenit antrenor, m-a făcut apreciat în lumea fotbalului şi mi-a dat posibilitatea de a le schimba mentalitatea. În România există o presiune uriaşă, oameni sunt înnebuniţi de fotbal", a declarat actualul tehnician al echipei italiene Catania.

Zenga a antrenat în România echipele FC Naţional (2002-2004), Steaua Bucureşti (2004-2005) şi Dinamo Bucureşti (2007).

Fotstul goalkeeper italian are în plamaresul său de tehnician două titluri de campion, cu Steaua Bucureşti (2005) şi cu Steaua Roşie Belgrad (2006). Zenga a precizat că aceste trofee reprezintă destul de mult pentru cariera sa, mai ales că au fost obţinute cu singurele două cluburi din estul Europei care şi-au trecut în palmares Cupa Campionilor.

"Am fostul primul antrenor străin din istoria echipei Steaua Bucureşti şi a formaţiei Steaua Roşie Belgrad, singurele din estul Europei care au câştigat Cupa Campionilor. Este extrem de dificil să fii tehnician străin la aceste două formaţii deoarece ele au tradiţii şi mod de gândire diferite. La Steaua nu am izbutit să sărbătoresc în teren titlul din cauza faptului că preşedintele m-a demis cu două etape înainte de final. Nu am înţeles niciodată de ce a făcut asta", a completat fostul jucător italian.

În acest sezon, Walter Zenga s-a aflat la conducerea tehnică a formaţiei Catania, care se află pe poziţia a 14-a în clasamentul Serie A, cu 43 de puncte acumulate după 37 de etape.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici