Zimbrii băimăreni pentru a 13-a oară consecutiv în finala Ligii Naţionale la Rugby

CSM Ştiinţa Baia Mare, campioana ultimelor trei ediţii a Ligii Naţionale de Rugby, s-a calificat duminică în finala actualei ediţii, învingând în semifinala competiţiei, cu 11-9 (0-6) pe deţinătoarea Cupei României, SCM Timişoara, într-un meci jucat pe Arena Zimbrilor, din Baia Mare.

89 afișări
Imaginea articolului Zimbrii băimăreni pentru a 13-a oară consecutiv în finala Ligii Naţionale la Rugby

Zimbrii băimăreni pentru a 13-a oară consecutiv în finala Ligii Naţionale la Rugby

Bănăţenii se impuseseră în actuala stagiune în două dintre cele trei meciuri directe disputate, însă de data aceasta, cele 9 puncte reuşite de Vlaicu nu au fost suficiente pentru a-şi asigura prezenţa în ultimul act, ce se va juca pe Stadionul Arcul de Triumf.

Prima parte a fost echilibrată, cu un uşor avantaj de partea băimărenilor, în special în grămadă.

Bănăţenii au profitat apoi de o serie de erori ale gazdelor, care au avut dificultăţi la controlul balonului, în mai multe rânduri, lăsându-i pe timişoreni să preia iniţiativa.

În minutul 24, Florin Vlaicu a deschis scorul dintr-o lovitură de pedeapsă, acesta dublând avantajul opt minute mai târziu, scorul la pauză fiind 0-6.

Paul Popoaia a culcat balonul în terenul de ţintă al oaspeţilor, la trei minute după reluare, revitalizând meciul (5-6, min. 43).

Ahika Grant a pus apoi încă 3 puncte pe tabelă, în dreptul zimbrilor băimăreni (8-6, min. 66), însă doar pentru puţin.

Florin Vlaicu a readus oaspeţii în avantaj, tot din lovitură liberă (8-9, min. 70).

Cu şapte minute înainte de final uvertura Ahika Grant a ratat o lovitură de pedeapsă din zonă centrală, dar s-a revanşat mai târziu, punctând dintr-o poziţie uşor mai dificilă, pentru o victorie ce a dus la calificarea zimbrilor băimăreni în finala competiţiei.

Beka Bitsadze, de la băimăreni, a fost desemnat omul meciului.

A doua semifinală le are faţă în faţă pe Steaua şi Dinamo, a căror confruntare va da adversarul băimărenilor în finală.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
zimbri,
rugby,
timisoara

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici