Zinedine Zidane, numit oficial antrenor la Real Madrid în locul lui Rafa Benitez

Fostul internaţional francez Zinedine Zidane a fost numit antrenor la Real Madrid, în locul spaniolului Rafael Benitez, a anunţat, luni, preşedintele grupării madrilene, Florentino Perez.

1259 afișări
Imaginea articolului Zinedine Zidane, numit oficial antrenor la Real Madrid în locul lui Rafa Benitez

Zinedine Zidane, numit oficial antrenor la Real Madrid în locul lui Rafa Benitez (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Florentino Perez a luat această decizie în cursul unei reuniuni a conducerii grupării care a avut loc luni după-amiază.

"Am luat decizia dificilă de a rezilia contractul cu Rafael Benitez. El este un mare profesionist şi o persoană magnifică. Comitetul Director a decis ca noul antrenor să fie Zinedine Zidane. El ştie ce înseamnă să conduci Realul. Este conştient de cât de dificilă este această muncă. Cunoaşte jucătorii, pentru că a fost antrenor secund când am câştigat Liga Campionilor a zecea oară la Lisabona", a afirmat Perez.

"Zidane, acesta este stadionul tău şi clubul tău. Madrilenii sunt alături de tine. Eşti antrenorul Realului şi pentru mine este o mândrie ca preşedinte să te am alături", a adăugat Perez.

Zinedine Zidane a declarat că este mai emoţionat decât atunci când a semnat ca jucător: "Mulţumesc clubului şi preşedintelui pentru această şansă. Avem cea mai bună echipă, cei mai buni fani şi voi încerca să fac totul pentru ca să câştigăm. Voi face totul pentru ca lucrurile să iasă bine", a declarat fostul internaţional francez.

Lui Benitez i s-au imputat rezultatele slabe înregistrate de echipă în acest sezon. După 18 etape, Real Madrid ocupă locul 3, cu 37 de puncte, la patru puncte de liderul Atletico Madrid şi la două de FC Barcelona, ocupanta locului 2, care are un meci mai puţin.

În ultima partidă, Real Madrid a încheiat la egalitate, scor 2-2, meciul susţinut, duminică, în deplasare, în compania echipei FC Valencia, în etapa a XVIII-a a campionatului Spaniei.

Benitez a preluat formaţia Real Madrid la 3 iunie 2015.

Fostul internaţional francez Zinedine Zidane, în vârstă de 43 de ani, a pregătit echipa a doua a clubului Real Madrid, care activează în liga a treia, din iunie 2014. Zidane a jucat la Real Madrid în perioada 2001-2006.

Conform presei spaniole, Zinedine Zidane va fi ajutat din postura de secund de fostul său coleg de la Real Madrid, argentinianul Santiago Solari, care activa ca antrenor în cadrul academiei clubului madrilen.

Zidane este primul francez care va pregăti Real Madrid, după trei argentinieni, trei englezi, doi germani, doi olandezi, doi sârbi, doi uruguayeni, doi portugezi, doi italieni, un brazilian, un chilian, un ungur, un macedonean, un galez şi un paraguayan. De asemenea, Real a avut 22 de antenori spanioli.

El a fost prezent la prezentare alături de soţia sa Veronique şi de cei patru fii Enzo (20 ani), Luca (17 ani), Theo (13 ani) şi Elyaz (10 ani).

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici