Ziua începerii CM coincide cu ziua în care Nelson Mandela a fost condamnat la închisoare pe viaţă - VIDEO

Fundaţia Nelson Mandela a anunţat, într-un comunicat dat publicităţii miercuri, că ziua începerii Cupei Mondiale, 11 iunie, coincide cu ziua în care, în urmă cu 46 de ani, Nelson Mandela şi alte şapte persoane au fost condamnate la închisoare pe viaţă pentru sabotaj, informează www.iol.co.za.

23 afișări
Imaginea articolului Ziua începerii CM coincide cu ziua în care Nelson Mandela a fost condamnat la închisoare pe viaţă - VIDEO

Ziua începerii CM coincide cu ziua în care Nelson Mandela a fost condamnat la închisoare pe viaţă (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"11 iunie are şi o altă semnificaţie în istoria Africii de Sud...Mandela,Walter Sisulu, Ahmed Kathrada, Raymond Mhlaba, Denis Goldberg, Andrew Mlangeni, Elias Motsoaledi şi Govan Mbeki au fost găsiţi vinovaţi de sabotaj. A doua zi, cei opt, care se aşteptau la pedeapsa cu moartea, au fost condamnaţi la închisoare pe viaţă", a anunţat Fundaţia Nelson Mandela.

Acest lucru s-a întâmplat în urmă cu 46 de ani, în 1964.

Fundaţia Nelson Mandela mai susţine că data finalei Cupei Mondiale, 11 iulie, are o valoare istorică pentru lupta împotriva apartheidului, la acea dată, în 1963, fiind efectuate mai multe arestări, la Rivonia.

Nelson Mandela, condamnat pe viaţă la 12 iunie 1964, a fost eliberat, după 27 de ani închisoare, la 11 februarie 1990. În 1994, el a devenit primul preşedinte de culoare al Africii de Sud.

Află aici care este programul Cupei Mondiale.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici