Zotta: Rapid va face memoriu la LPF

Directorul general al FC Rapid, Constantin Zotta, a declarat, joi, după ce derbiul cu Steaua a fost întrerupt deoarece arbitrul Alexandru Deaconu a fost lovit în cap cu un obiect din tribună, că gruparea giuleşteană va face memoriu la Liga Profesionistă de Fotbal (LPF).

16 afișări
Imaginea articolului Zotta: Rapid va face memoriu la LPF

Zotta: Rapid va face memoriu la LPF (Imagine: Mediafax Foto)

"O să facem memoriu la LPF şi vom cere să se reia meciul din minutul în care a fost întrerupt. O să facem tot posibilul să ne căutăm dreptatea, bineînţeles dacă se doreşte să se facă dreptate. Altfel, fotbalul nu mai e un sport. Observator a fost Vali Alexandru, iar supervizor a fost preşedintele LPF, Dumitru Dragomir. Sper ca ei să ia decizia corectă în privinţa acestui meci şi să lase fotbalul să se joace pe teren. Mă aştept să avem câştig de cauză în urma acestui memoriu. Noi am încercat să organizăm acest meci în condiţiile regulamentare, dar nişte spectatori, cărora să le spui huligani e prea puţin, au făcut ceea ce au făcut. Generalul Olimpodor Antonescu mi-a transmis acum că au fost identificate persoanele respective. Noi credem că au fost suporteri ai Stelei infiltraţi acolo", a spus Zotta.

Oficialul rapidist a prezentat şirul evenimentelor: "S-au aruncat cu brichete în acea zonă şi probabil domnul Deaconu a fost lovit. După ce a fost lovit s-a dus şi a discutat cu observatotrul şi a decis apoi reluarea jocului. Imediat s-a dus în acea zonă caldă în care se întâmplase evenimentul, o greşeală gravă, şi în acel moment a căzut lângă el o brichetă, la aproximativ un metru şi jumătate. Imediat a decis întreruperea meciului. Normal, după ce a fost lovit, trebuia să meargă la observator şi să întrerupă meciul pentru trei minute şi putea de asemenea să solicite evacuarea tribunei, cum s-a mai întâmplat. Dar nu a făcut aşa. Putea să meargă la observator şi să spună că nu mai poate conduce jocul, iar meciul să fie preluat de arbitrul de rezervă. Dar nu a făcut nici aşa. Nu am văzut ca arbitrul Deaconu să fi sângerat. Am ajuns să fim arbitraţi de un fost junior al Stelei, iar apoi a fost jucător la satelitul Stelei, la Steaua Mizil. Păcat că s-a terminat aşa. Singurul vinovat este Deaconu, dar poate a avut şi complici. Deaconu, fostul purtător de tricou roş-albastru".

Zotta a afirmat că jucătorii stelişti i-au transmis arbitrului că vor să părăsească terenul. "Maftei şi Săpunaru mi-au spus că înainte de incidente, după ce Lovin căuta ceva prin iarbă, probabil vreun obiect aruncat, câţiva jucători stelişti s-au dus la arbitru şi i-au spus că vor să părăsească terenul. Se pare că a fost ceva premeditat. Ruşine lor dacă au făcut aşa ceva. Am văzut cât de repede au ieşit de pe teren jucătorii de Liga Campionilor. Chiar le-a fost frică să lupte cu noi, pentru că am fost mai buni. Scopul îl reprezintă cele trei puncte puse în joc, pentru că Steaua ar fi rămas la nouă puncte în spatele celor de la CFR Cluj", a precizat Zotta.

Constantin Zotta a făcut referire şi la incidentele de la meciul Rapid - Steaua din primăvara anului 2006: "Nu mai putem să ne uităm la jucătorii noştri care plâng în vestiar. Sunt total dezamăgit. La un meci tot cu Steaua, aici pe Giuleşti, când au fost aruncate mult mai multe obiecte pe teren, ţin minte că suporterii stelişti au rupt şi au aruncat peste 700 de scaune, arbitrul Tudor nu a întrerupt meciul. De ce? Din motive de securitate. Domnul Deaconu nu s-a gândit că prin decizia pe care a luat-o suporterii rapidişti puteau intra pe teren şi se putea întâmpla o tragedie".

Constantin Zotta a negat faptul că ar fi avut loc vreu incident între jucătorii celor două echipe: "Ar fi fost bine să se încingă la vestiare, dar jucătorii stelişti au plecat repede, au făcut sprinturi, şi nu s-a întâmplat nimic".

Derbiul de joi seară dintre Rapid şi Steaua a fost oprit în minutul 74, după ce Deaconu a fost lovit cu un obiect din tribună. După câteva minute de discuţii cu observatorul Valentin Alexandru şi după discuţii cu oficialii celor două echipe, Deaconu a decis întreruperea partidei, la scorul de 1-0 pentru Rapid. Echipa Steaua a părăsit terenul, în timp ce jucătorii rapidişti s-au certat cu arbitrul. Deaconu a plecat la vestiare sub escorta stewarzilor.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici