Zotta: Vom face un memoriu împotriva arbitrului Balaj

Preşedintele FC Rapid, Constantin Zotta, consideră că echipa sa a fost dezavantajată de arbitrul Cristian Balaj în derbiul cu Dinamo, pierdut cu 1-2, precizând că gruparea giuleşteană va face un memoriu împotriva centralului.

245 afișări
Imaginea articolului Zotta: Vom face un memoriu împotriva arbitrului Balaj

Arbitrul Cristian Balaj (Imagine: Bogdan Danescu/Mediafax Foto)

Zotta îi reproşează lui Balaj că nu a sancţionat un fault în atac la primul gol marcat de Alexe, în minutul 45, şi neacordarea unui penalti, în mintul 80, la scorul de 2-1.

"Lui Balaj am mai multe să-i reproşez şi voi face un memoriu şi un raport. La primul gol primit a fost un fault la Pecanha. În apropierea minutului 80, am avut penalti la Ilijoski. Nouă nu ne-a dat un fault la Pancu la 20 de metri, iar apoi a dat uşor un fault din care au scos penaltiul. S-a văzut o balanţă în arbitrajul lui Balaj. Şi-a continuat prestaţia de la meciul Pandurii - CFR Cluj. Nu spun că am jucat senzaţional, dar aceste greşeli ale lui Balaj au fost evidente", a declarat Zotta la DigiSport.

Oficialul a precizat că tehnicianul Marian Rada, care l-a înlocuit pe Ioan Ovidiu Sabău, după înfrângerea suferită, vineri, de Rapid pe teren propriu, scor 1-2, cu FC Barşov, va rămâne până în vară în funcţie. "Azi am pierdut pentru că a fost timpul prea scurt şi am fost debusolaţi. Ne-am pierdut mult încrederea. Am crezut mult într-un rezultat bun în această seară şi sunt dezamăgit. Trebuie să avem putere să trecem peste acest moment. Rada va rămâne până la vară pe banca Rapidului", a spus Zotta.

La randul său, Marian Rada a declarat că un rezultat de egalitate ar fi fost echitabil, precizând totodată că arbitrul Cristian Balaj a greşit foarte mult faţă de formaţia sa.

"A fost un joc pe care nu trebuia să-l pierdem. Un rezultat de egalitate era just. Greşelile inerente de arbitraj au afectat cursivitatea jocului. S-a greşit foarte mult împotriva noastră, dar nu spun că intenţionat sau altceva. Nu mă ascund în spatele greşelilor de arbitraj, am pierdut pentru că nu am jucat bine. A fost o ţinere în careu la Ilijoski, cornere neacordate... La Pancu nu a fost penalti", a spus Rada.

Antrenorul mai speră la o clasare în primele trei locuri şi la câştigarea Cupei României, dar aceste obiective ar putea fi atinse doar dacă jucătorii rapidişti îşi recâştigă încrederea în ei. "Trebuie să strângem rândurile pentru că locul 8 nu face cinste nimănui de la Rapid. Aveam mare încredere că putem juca un fotbal bun, dar avem un lot competitiv şi putem redresa situaţia. Mai sunt aproape două treimi de campionat şi nu este nimic pierdut. Ne putem clasa în primele trei locuri şi mai avem şi Cupa României. Se pare că nu găsim soluţii, nu mai avem încredere în noi şi trebuie să le redau încrederea jucătorilor. Mintea lor nu mai lucrează aşa cum trebuie. E o lipsă de încredere. Dacă nici eu care sunt rapidist de o viaţă nu ajut echipa la greu, atunci este greu pentru un alt antrenor să vină într-o asemenea situaţie", a precizat Rada.

Echipa Dinamo Bucureşti a învins, luni, pe teren propriu, cu scorul de 2-1 (1-1), formaţia Rapid Bucureşti, într-un meci restanţă din etapa a IV-a a Ligii I, disputat pe Arena Naţională şi în care "alb-roşii" au revenit de la 0-1. Golurile învingătorilor au fost marcate de Alexe, în minutele 45 şi 62, ultimul din penalti, în timp ce pentru oaspeţi a înscris Pancu, în minutul 30.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici