3 alimente care, consumate într-o cantitate mare, ne pot otrăvi

Anumite fructe şi legume pot deveni otrăvitoare dacă sunt consumate în cantitate mare, în stare crudă sau dacă nu sunt alese cu atenţie, informează One.ro.

6806 afișări
Imaginea articolului 3 alimente care, consumate într-o cantitate mare, ne pot otrăvi

3 legume care, consumate într-o cantitate mare, ne pot otrăvi (Imagine: Hepta)

Potrivit celor de la One.ro, cele 3 alimente care, consumate într-o cantitate mare, ne pot otrăvi sunt: 

Cassava

Este un aliment adus din America de Sud, mai exact rădăcina plantei care nu trebuie consumată în stare crudă.

Cassava, manioc sau tapioca este o tulpină lemnoasă din America cunoscută pentru beneficiile sale aduse sănătăţii, doar dacă a fost gătită. Dacă este consumata în stare crudă, Cassava are un conţinut ridicat de cianură şi duce la paralizie sau chiar moarte.

Ciupercile

 Doar în Statele Unite sunt cunoscute peste 5.000 de tipuri de ciuperci din care 100 sunt toxice şi mai puţin de 10 sunt mortale. În lumea întreagă sunt cunoscute peste 38.000 de specii de ciuperci, din care 5% sunt nocive. Este foarte important să cumpărăm ciuperci de la un spermarket sau de la un producător, pentru că acestea pot provoca nu doar un simplu disconfort intestinal şi greaţă, ci şi decesul.

Seminţele

Par inofensive, dar se pot dovedi letale. Cu siguranţă nu ştiai că seminţele de mere, caise, cireşe nu sunt comestibile. Gustul amar pe care îl au ar trebui să ne împiedice să le consumăm, deoarece conţin o cantitate mică de cianură. Cireşele, caisele, piersicile şi nectarinele conţin această substanţă într-o măsură mai mare decât merele. Dar chiar dacă înghiţi aceşti sâmburi, substanţa din ele nu intră în contact cu acizii din sistemul digestive, deoarece organismul elimină aceste seminţe. Este mai dificil atunci când se consumă miezul seminţelor în cantităţi mari.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici