A doua persoană ce a primit o inimă de porc a murit la 6 săptămâni după transplant. Lawrence Faucette a avut o ultimă dorinţă pe care a trasmis-o medicilor

Lawrence Faucette, a doua persoană care a primit o inimă de porc modificată genetic în cadrul unui transplant, a murit la şase săptămâni după procedura experimentală. Centrul Medical al Universităţii din Maryland, unde a fost efectuată procedura experimentală, a declarat că inima a început să prezinte semne de respingere în ultimele zile, relatează CNN.

5068 afișări
Imaginea articolului A doua persoană ce a primit o inimă de porc a murit la 6 săptămâni după transplant. Lawrence Faucette a avut o ultimă dorinţă pe care a trasmis-o medicilor

A doua persoană ce a primit o inimă de porc a murit la 6 săptămâni după transplant. Lawrence Faucette a avut o ultimă dorinţă pe care a trasmis-o medicilor

"Ultima dorinţă a domnului Faucette a fost ca noi să valorificăm la maximum ceea ce am învăţat din experienţa noastră, astfel încât şi altora să li se poată garanta şansa de a primi o inimă nouă atunci când un organ uman nu este disponibil. El a spus apoi echipei de medici care s-a adunat în jurul său că îi iubeşte. Ne va lipsi enorm", a declarat Dr. Bartley Griffith, directorul clinic al programului de la Facultatea de Medicină a Universităţii din Maryland.

Faucette, în vârstă de 58 de ani, a fost internat pentru prima dată la UMMC pe 14 septembrie după ce a prezentat simptome de insuficienţă cardiacă şi a fost supus transplantului experimental şase zile mai târziu. Boala sa cardiacă şi afecţiunile preexistente l-au făcut neeligibil pentru un transplant tradiţional de inimă umană.

"Singura mea speranţă reală care mi-a mai rămas este să aleg inima de porc, xenotransplantul", a declarat Faucette într-un interviu efectuat în spital cu câteva zile înainte de operaţie.

"Nu avem alte aşteptări decât speranţa de a petrece mai mult timp împreună", a declarat atunci soţia sa, Ann Faucette.

În săptămânile care au urmat imediat după transplant, medicii săi au raportat că făcea progrese semnificative, inclusiv participarea la terapie cu activităţi fizice.

La o lună după operaţie, medicii au declarat că, în opinia lor, funcţia sa cardiacă este excelentă şi au renunţat la toate medicamentele de susţinere a funcţiei sale cardiace.

"Nu avem nicio dovadă de infecţii şi nicio dovadă de respingere în acest moment", a declarat Griffith la momentul respectiv.

Medicii l-au tratat pe Faucette cu un tratament experimental cu anticorpi a preveni respingerea. Cu toate acestea, respingerea organelor este "cea mai importantă provocare în cazul transplanturilor tradiţionale care implică şi organe umane", a declarat  Centrul Medical al Universităţii din Maryland, într-un comunicat.

Într-o declaraţie referitoare la decesul soţului ei, Ann le-a mulţumit celor implicaţi în îngrijirea soţului ei la UMMC.

"Larry a început această călătorie cu o minte deschisă şi cu încredere totală în Dr. Griffith şi în personalul său. El ştia că timpul petrecut cu noi era scurt, iar aceasta a fost ultima lui şansă de a face ceva pentru alţii", a spus ea.

Primul trasplant de inimă de porc

În ianuarie 2022, Universitatea din Maryland a efectuat, de asemenea, prima astfel de operaţie experimentală pe David Bennett, în vârstă de 57 de ani, care a murit la două luni după operaţie. Deşi nu au existat semne de respingere în primele săptămâni după transplant, autopsia a concluzionat că Bennett a murit în cele din urmă de insuficienţă cardiacă din cauza unei "serii complexe de factori", inclusiv starea lui Bennett înainte de operaţie. Un studiu de caz publicat în Lancet a remarcat, de asemenea, că existau dovezi ale virusului porcin care nu fusese identificat anterior.
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici