Alimente care întăresc sistemul imunitar în sezonul rece

Viroze respiratorii şi răceli – astea sunt pericolele care ne pândesc organismul în sezonul rece, informează cotidianul Gândul.

52 afișări
Imaginea articolului Alimente care întăresc sistemul imunitar în sezonul rece

Alimente care întăresc sistemul imunitar în sezonul rece (Imagine: Mediafax Foto)

Medicul nutriţionist Viorel Tiberiu Mogoş de la Institutul de Nutriţie şi Boli Metabolice „Nicolae Paulescu” din Bucureşti spune că în această perioadă alimentaţia noastră trebuie să fie una bogată în vitamine şi minerale, deoarece astfel ne întărim sistemul imunitar.

Astfel, ceapa este un bun antiseptic, antiviral, antibacterian şi antifungic. „Aceasta trebuie mâncată în stare naturală, în niciun caz fiartă sau prăjită, deoarece prin aceste proceduri i se distrug calităţile sale antivirale”, explică dr. Mogoş.

Varza sau orice derivat al ei, precum varza de Bruxelles, conopida, broccoli sau salata verde, accelerează eliminarea toxinelor din organism şi protejează ţesuturile de agresiunea frigului.

Citeşte mai multe pe www.gandul.info

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici