Autismul şi tehnicile de tratare, la "România, te iubesc!"

Ediţia de duminică a emisiunii "România, te iubesc!" aduce în faţa telespectatorilor Pro TV problema românilor care suferă de autism şi prezintă ultimele tehnici de tratare a acestei tulburări de comportament.

485 afișări
Imaginea articolului Autismul şi tehnicile de tratare, la "România, te iubesc!"

Autismul şi tehnicile de tratare, la "România, te iubesc!"

În România există 30.000 de persoane care suferă de autism. În loc să li se ofere tratamentul care în străinătate dă rezultate miraculoase - terapia ABA sau alte forme de recuperare precum TEACCH sau PECS -, statul român le dă o pensie lunară de handicap de 450 de lei. Terapeuţii din ţară care lucrează cu bolnavii au învăţat meseria de la specialiştii din străinătate, însă nu au certificate şi, prin urmare, nu se pot angaja.

Emisiunea "România, te iubesc!" prezintă, duminică, de la ora 18:00, cazurile incredibile ale unor copii autişti care au fost recuperaţi prin intermediul terapiei ABA.

"Reportajul prezentat în ediţia de duminică a emisiunii «România, te iubesc!» nu se rezumă la a vorbi despre acest gen de terapie, ci şi despre ce presupune ea şi care sunt paşii care trebuie urmaţi. Vom prezenta telespectatorilor poveştile incredibile ale unor familii care au luptat din răsputeri pentru a-şi salva copiii şi, în cele din urmă, au şi reuşit. Lupta lor a însemnat o deschidere de drumuri şi a adus o speranţă în viaţa pacienţilor cu autism", a declarat Paula Herlo, corespondentul special al Ştirilor Pro TV, care a realizat acest reportaj.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici