Bărbaţii infertili, mai expuşi riscului de a face cancer testicular

Bărbaţii care suferă de infertilitate prezintă de trei ori mai multe riscuri de a dezvolta cancer testicular, potrivit unui studiu publicat în revista medicală americană Archives of Internal Medicine.

68 afișări
Imaginea articolului Bărbaţii infertili, mai expuşi riscului de a face cancer testicular

Bărbaţii infertili, mai expuşi riscului de a face cancer testicular

Cercetătorul Thomas Walsh, de la Universitatea din Seattle, principalul autor al studiului, a analizat datele medicale colectate de la 22.562 de bărbaţi din California, care, împreună cu partenerele lor de viaţă, au încercat, între 1967 şi 1998, diverse tratamente pentru creşterea fertilităţii.

Potrivit rezultatelor primite în urma analizelor clinice ale probelor recoltate, 4.549 de bărbaţi erau infertili.

Cercetătorii au comparat aceste date cu statisticile întocmite în domeniul cancerului în statul California, în perioada 1988 - 2004.

Ei au descoperit că 34 de bărbaţi din grupul celor 22.562 au fost diagnosticaţi cu diverse forme de cancer testicular la cel puţin un an după ce urmaseră un tratament împotriva infertilităţii.

Comparativ cu bărbaţii din aceeaşi tranşă de vârstă din restul populaţiei, cei care sunt infertili sunt de 2,8 ori mai expuşi riscului de a dezvolta forme de cancer testicular.

Autorii studiului au înlăturat ipoteza conform căreia infertilitatea în sine sau tratamentul împotriva ei ar putea provoca un cancer testicular, pentru a adopta teza potrivit căreia o anumită anomalie genetică este vinovată atât de apariţia infertilităţii, cât şi a tumorilor canceroase la nivel testicular. Specialiştii nu pierd din vedere nici influenţa factorilor de mediu.

Numărul cazurilor de tumori testiculare, denumite "germinale", cele mai frecvente la bărbaţii tineri din ţările industrializate, a crescut de-a lungul ultimilor 30 - 50 de ani, iar calitatea spermei şi fertilitatea masculină s-au diminuat în acelaşi interval de timp, potrivit autorilor acestui studiu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici