- Home
- Ştiinţă-Sănătate
- LONDRA, (10.05.2010, 13:45)
- Home
- Video
- Politic
- Vești bune
- Economic
- Social
- Externe
- Healthcare Trends
- Marius Tucă Show
- Gândurile lui Cristoiu
- Coronavirus
- Facem România bine
Băuturile carbogazoase dulci pot dubla riscul de cancer pancreatic
Băuturile carbogazoase dulci pot dubla riscul dezvoltării cancerului pancreatic, din cauza conţinutului ridicat de zaharoză, potrivit unui studiu realizat la Universitatea Georgetown (SUA), informează dailymail.co.uk.
147 afişări

Băuturile carbogazoase dulci pot dubla riscul de cancer pancreatic
Studiul a evaluat riscul dezvoltării cancerului pancreatic pentru consumatorii de sucuri care conţin zahăr, în rândul a 60.000 de persoane din Singapore, pe o perioadă de 14 ani.
Principala concluzie a studiului a fost că persoanele care consumă mai mult de două băuturi carbogazoase pe săptămână prezintă un risc dublu de a dezvolta această afecţiune faţă de cele care beau mai puţin de două sucuri dulci săptămânal.
Un al doilea studiu, realizat de specialiştii de la University of East Anglia, care s-a desfăşurat pe o perioadă de 16 ani şi care la care au participat 25.000 de persoane, a arătat că cei a căror dietă zilnică include o cantitate mai mare de zaharoză sunt de două ori mai expuşi riscului de a dezvolta cancer pancreatic.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Prima țară care ar putea atinge imunitatea colectivă până la jumătatea lunii martie
-
Ion Iliescu a împlinit astăzi 91 de ani. Fostul preşedinte, retras din viaţa publică, anunţă că s-a vaccinat. Detalii despre starea sa
-
Motivul pentru care Marea Britanie face rapelul la AstraZeneca la 12 săptămâni, iar România la 8
-
Starea lui Gheorghe Moroşan, autorul crimei din Oneşti, s-a agravat şi va fi dus la Spitalul din Bacău
Cercetătorii nu au aflat deocamdată care este cauza acestui fenomen, una dintre ipoteze fiind că excesul de zaharoză provoacă apariţia cancerului pancreatic prin creşterea producţiei de insulină (o substanţă sintetizată de pancreas care are rolul de a scădea concentraţia zahărului din sânge, după fiecare masă).
Descoperirea a fost validată de un al treilea studiu, realizat pe 160.000 de persoane, în cadrul Universităţii din Hawaii, care a arătat că un consum ridicat de fructoză şi zaharoză duce la o creştere cu 35% a riscului apariţiei cancerului pancreatic.
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.


PROSPORT.RO

CANCAN.RO

GANDUL.RO


ULTIMA ORǍ
vezi mai multe