- Home
- Ştiinţă-Sănătate
- BUCUREŞTI, (11.10.2014, 07:15)
- Departamentul Life
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Beneficiile pentru sănătate ale preparatelor japoneze sushi
Preparatele japoneze cunoscute la nivel internaţional drept sushi au devenit o modă, iar micile rulouri de orez cu peşte crud, fructe de mare, legume sau fructe se găsesc în restaurante din toate marile oraşe, devenind mai degrabă o mâncare urbană, decât un preparat tradiţional nipon.
835 afișări
Beneficiile pentru sănătate ale preparatelor japoneze sushi (Imagine: Hepta)
Potrivit specialiştilor de la My Sushi, preparatul de orez învelit în alge de mare prezintă o serie de benificii pentru sănătate.
Preparatele de tip sushi conţin cantităţi scăzute de colesterol, atât orezul, cât şi peştele sau legumele folosite conţinând puţine calorii. Algele marine comestibuile, cunoscute de iubitorii de sushi sub numele de "nori", folosite la împachetarea rulourilor de orez, conţin iod, magneziu, calciu şi fier.
Sushi este mâncat, de obicei, alături de felii de ghimbir murat, care este un antiseptic natural. Sosul de soia şi pasta verde foarte picantă numită "wasabi" au proprietăţi antioxidante şi sunt bogate în proteine şi fier.
ULTIMELE ȘTIRI
-
FOTO. Ceasul de aur al celui mai bogat om de pe Titanic va fi scos la licitație, alături de alte obiecte unice. Care sunt prețurile estimate
-
Joe Biden, declaraţie şocantă: M-am gândit la sinucidere când mi-a murit prima soţie
-
Economia României tuşeşte. Execuţia bugetului general consolidat în primele 3 luni s-a încheiat cu un deficit de 2,06% din PIB
-
Păcănelele, greu de „ucis”! USR acuză PSD că a minţit când a promis eliminarea lor până la finalul lunii
Preparatele sushi cu peşte crud sunt benefice datorită conţinutului mare de acizi graşi Omega 3, compuşi despre care o serie de studii recente au arătat că sunt un factor pozitiv în ceea ce priveşte prevenţia bolilor cardiovasculare.
Preparatele denumite astăzi sushi au însă o mică legătură cu felul de mâncare pe care se bazează. În Japonia secolului al X-lea, orezul fermentat era folosit pentru păstrarea peştelui, carnea fiind consumată, în timp ce orezul era aruncat. În timp, odată cu introducerea oţetului, timpul de fermentare a scăzut, iar gustul acru al oţetului a permis şi utilizarea orezului folosit în procesul de fermentaţie ca aliment. De-a lungul secolelor, tehnica culinară a fost rafinată, termenul sushi ajungând în secolul al XIX-lea să desemneze un fel de mâncare asemănător cu cel cunoscut astăzi şi dezvoltat în regiunea capitalei nipone, Tokyo.
Citește pe alephnews.ro: Procesul fraților Tate pentru trafic de persoane poate începe, a decis Tribunalul București
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Final de linie. Prima industrie care va fi ucisă de Inteligenţa Artificială. ”În cel mult un an, toate centrele vor dispărea”
Lanţul românesc de restaurante ce se luptă cu giganţii KFC şi McDonald’s a facut 48 de milioane de euro anul trecut şi vrea să se extindă cu până la 50 de noi locaţii, inclusiv la nivel international
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Chirie de 30 de bani pe zi în locul din România cu priveliște de vis! În spate se ascunde, însă, o poveste tristă
CANCAN.RO
Care sunt cele mai otrăvitoare PLANTE din România. Unele persoane le-au ținut acasă, în vaze, fără să știe cât de periculoase sunt
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe