Carieră de piatră cu simboluri creştine, descoperită lângă Ierihon

Cea mai mare carieră de piatră subterană din Israel, veche de circa 2.000 de ani şi pe ale cărei ziduri există numeroase simboluri creştine, a fost descoperită de o echipă de arheologi de la Universitatea din Haifa.

298 afișări
Imaginea articolului Carieră de piatră cu simboluri creştine, descoperită lângă Ierihon

Carieră de piatră cu simboluri creştine, descoperită lângă Ierihon

Această peşteră are o suprafaţă totală de 4.000 de metri pătraţi şi se află la o adâncime de 10 metri, în deşert, în apropiere de străvechiul oraş Ierihon.

Peştera a fost amenajată în urmă cu 2.000 de ani şi a fost folosită timp de 500 de ani, a explicat arheologul Adam Zertal, coordonatorul lucrărilor arheologice.

Holul principal al carierei, înalt de trei metri, este susţinut de 20 de stâlpi din piatră, iar zidurile lui conţin numeroase simboluri creştine, inclusiv câteva cruci datând din anul 350 d.Cr. şi câteva embleme din epoca ocupaţiei romane.

Adam Zertal a declarat că a descoperit această peşteră în urmă cu trei luni, în timp ce alcătuia o hartă arheologică detaliată a regiunii.

Cercetătorii israelieni consideră că pietrele din acea carieră erau folosite la construcţia clădirilor şi a bisericilor din zonă. Acest sit arheologic ar putea fi transformat într-unul dintre cele mai mari obiective turistice subterane din Israel.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici