Câţi oameni au murit în urma testării tratamentului popularizat de Trump pentru coronavirus. Brazilia a oprit experimentul

  • Brazilia a început un studiu asupra tratamentului cu clorochină pe 81 de pacienţi
  • 41 dintre aceştia au primit doze mari de clorochină
  • 11 oameni au murit, dar motivele exacte nu sunt cunoscute
3266 afișări
Imaginea articolului Câţi oameni au murit în urma testării tratamentului popularizat de Trump pentru coronavirus. Brazilia a oprit experimentul

Câţi oameni au murit în urma testării tratamentului popularizat de Trump pentru coronavirus. Brazilia a oprit experimentul

81 de pacienţi bolnavi de COVID-19 au intrat în programul de testare al unui tratament pentru boala provocată de coronavirus. Dintre aceştia, 11 au încetat din viaţă. Moartea lor nu este pusă încă pe seama coronavirusului ori a medicaţiei. Cert este că Brazilia a întrerupt testarea clorochinei drept medicament pentru COVID-19.
 
Dintre cei 81 de pacienţi, 41 au primit doze mari, iar unii au prezentat un debut al unor aritmii cardiace după trei zile. După 6 zile, 11 oameni au încetat din viaţă la Manaus.
 
Clorochina este un precursor al hidroxiclorochinei, medicament popularizat chiar de Donald Trump şi utilizat de controversatul medic francez Didier Raoult, care spune că are o rată de vindecare de peste 90%.
 
Pe lângă clorochină, pacienţii au primit şi doze de azitromicină, un antibiotic care prezintă risc în privinţa dezvolării unor probleme cardiace.
 
Datele preliminare nu sunt concludente, spun medicii brazilieni, care au transmis că este nevoie de mai multe studii pentru a observa relaţia dintre medicamente şi boală.
 
Dr. Heitor Vieira Dourado Tropical Medicine Foundation, Fiocruz Amazonas, Amazon Health Surveillance Foundation, Oswaldo Cruz Institute sunt doar câteva dintre organizaţiile care au participat la studiu.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici