Caz rar de encefalită transmisă de căpuşe descoperit în Anglia

Un virus purtat de căpuşe, care este comun în multe părţi ale lumii, este acum prezent în Marea Britanie, iar oficialii din domeniul sănătăţii reamintesc publicului cum să evite muşcăturile de la insectele minuscule.

580 afișări
Imaginea articolului Caz rar de encefalită transmisă de căpuşe descoperit în Anglia

Caz rar de encefalită transmisă de căpuşe descoperit în Anglia

Specialiiştii spun că riscul de encefalită transmisă de căpuşe este foarte scăzut - doar o singură persoană este confirmată că a fost infectată în Anglia până acum, anul trecut.

Dar specia de căpuşe care poartă virusul este răspândită în Marea Britanie.
 
Majoritatea oamenilor nu dezvoltă simptome, dar este posibilă umflarea creierului.
 
Agenţia de Securitate a Sănătăţii din Marea Britanie a recomandat modificări ale testării în spital, astfel încât orice caz nou să poată fi detectat rapid, scrie BBC
 
Supravegherea sporită a virusului este acum efectuată în Anglia şi Scoţia, unde există un caz probabil de encefalită transmisă de căpuşe.
 
Oficialii din domeniul sănătăţii testează, de asemenea, prezenţa virusului în probele de sânge ale persoanelor fără simptome din anumite părţi din Yorkshire, unde a fost confirmat cazul infectat.
 
Căpuşele sunt creaturi mici, asemănătoare unui păianjen, care se hrănesc cu sângele animalelor şi oamenilor. Tind să se găsească în păduri dense sau în mlaştini. 
 
În timpul hrănirii, ele pot transmite viruşi şi infecţii care provoacă boli, cea mai frecventă fiind boala Lyme, o infecţie bacteriană care poate fi tratată cu antibiotice.
 
Dr. Meera Chand, director adjunct la Agenţia de Securitate a Sănătăţii din Marea Britanie, a declarat că este „foarte neobişnuit în Marea Britanie” şi că riscul pentru populaţia generală este „foarte scăzut”.
 
Dar ea a spus că oamenii ar trebui să ia măsuri pentru a evita să fie muşcaţi de căpuşe atunci când se află în aer liber, în mlaştini şi păduri şi să nu uite să verifice dacă există căpuşe şi să le îndepărteze prompt.
 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici