Ce anulează efectul "pilulei"

Femeile care urmează tratament cu antibiotice şi antidepresive, amatoarele de grepuri, dar şi cele supraponderale s-ar putea trezi cu o sarcină nedorită, dacă se bazează pe anticoncepţionale, informează www.evz.ro.

42 afișări
Imaginea articolului Ce anulează efectul "pilulei"

Ce anulează efectul "pilulei" (Imagine: Mediafax Foto)

Reduc crampele menstruale şi sângerările, protejează de sarcini nedorite, vindecă acneea, însă nu merg la oricine.

Femeile care urmează tratament cu antibiotice, antidepresive, somnifere sau medicamente pentru diabet, cele obeze, "iubitoarele" de grep sau suc de grep ar trebui să se reorienteze spre alte metode de contracepţie. Medicamentele în cauză şi conţinutul grepului inhibă absorbţia în sânge a hormonilor din antion cep ţionale, iar celulele grase stochează hormonii sexuali.

Antibioticele pot anula considerabil efectul contraceptivelor, pentru că modifică metabolizarea acestora şi scad rata de absorbţie în sânge. Penicilina, tetraciclina, streptomicina, rifampicina, cefalosporina sunt cel mai cunoscute exemple de antibiotice care "taie" efectul pastilelor.

Citeşte mai multe despre ce anulează efectul "pilulei" pe www.evz.ro.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici