Ce ar putea fi "obiectul excepţional" descoperit de NASA?

Agenţia Spaţială Americană (NASA) a spus că va organiza diseară, la ora României 19:30, o conferinţă de presă dedicată descoperirii unui "obiect excepţional din spaţiul cosmic apropiat". Evenimentul Zilei a apelat la astronomul Adrian Şonka, de la Observatorul Astronomic "Amiral Vasile Urseanu" din Bucureşti, în încercercarea de a dezlega o parte din misterul ce înconjoară "obiectul excepţional" promis de NASA.

55 afișări
Imaginea articolului Ce ar putea fi "obiectul excepţional" descoperit de NASA?

Ce ar putea fi "obiectul excepţional" descoperit de NASA?

"Acest anunţ lasă numai două variante: obiectul este fie din galaxia noastră (Calea Lactee), fie are legătură cu stelele apropiate acesteia. Mai degrabă ar putea fi un obiect din afara sistemului solar decât ceva din el", spune Şonka. Alte indicii asupra misteriosul obiect sunt date de specificul telescopului Chandra. El a fost trimis în spaţiu pentru a observa radiaţiile X emise de obiectele fierbinţi.

Astronomul Adrian Şonka explică: "oriunde gazul sau materia devine mai fierbinte de câteva milioane de grade se pot observa raze x". Astfel încât "telescopul observă găuri negre, gaz ultrafierbinte, discuri de praf şi gaz care sunt înghiţite de stelele foarte massive, ciocniri de galaxii, coliziuni de stele", enumeră Şonka.

Află care ar putea fi variantele pentru a explica misteriosul obiect pe www.evz.ro

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici