Ce nu trebuie să cumperi din farmacie − de la crema antirid, la pilulele de slăbit

Pilulele de slăbit, cremele antirid, suplimentele de vitamine, pasta de dinţi care îţi albeşte dantura şi cremele împotriva celulitei nu oferă rezultate spectaculoase, susţin medicii, potrivit Gândul.

250 afișări
Imaginea articolului Ce nu trebuie să cumperi din farmacie − de la crema antirid, la pilulele de slăbit

Ce nu trebuie să cumperi din farmacie − de la crema antirid, la pilulele de slăbit (Imagine: Laszlo Raduly/Mediafax Foto)

Când intri în farmacie, privirea îţi este asaltată de tot felul de produse care promit întinerirea chipului, distrugerea celulitei, scăderea în greutate sau dinţi mai albi fără prea mult efort, informează site-ul Wallet Pop. Medicii specializaţi în diferite domenii au realizat o listă a produselor pe care trebuie să le evităm atunci când intrăm într-o farmacie.

Pilulele, ceaiurile şi batoanele de slăbit sunt produse ineficiente în lupta împotriva kilogramelor în plus, potrivit medicului Fred Ralson. Multe dintre aceste produse nu sunt supuse unei evaluări riguroase, cum este cazul medicamentelor destinate diferitelor afecţiuni. Metabolism schimbat, căderea părului, deshidratare, demineralizare şi scăderea capacităţii de concentrare sunt efectele negative produse de medicamente şi de ceaiurile de slăbit, precizează dr. Ralson. "Scăderea în greutate trebuie realizată numai cu ajutorul dietei şi al unui program de exerciţii fizice. Şi un astfel de program trebuie urmat numai la recomandarea unui specialist, deoarece fiecare organism este diferit", indică dr. Fred Ralson.

Citeşte mai multe despre ce nu trebuie să cumperi din farmacie pe www.gandul.info.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici