Chirurgii au găsit un vierme în creierul unei paciente

Chirurgii americani din Arizona au găsit, în timpul unei operaţii pentru îndepărtarea unei tumori, un vierme viu în creierul unei paciente.

725 afișări
Imaginea articolului Chirurgii au găsit un vierme în creierul unei paciente

Chirurgii au găsit un vierme în creierul unei paciente (Imagine: www.dailymail.co.uk)

Rosemary Alvarez, din Arizona, a fost supusă unei operaţii pe creier după ce mâna îi paralizase şi nu mai vedea bine. În urma tomografiei medicii nu au văzut vreo tumoare, dar au decis s-o opereze după ce alte analize au indicat rezultate îngrijorătoare, informează Daily Mail.

În timpul operaţiei chirurgii au descoperit un vierme viu care penetrase creierul femeii.

"Desigur a fost o surpriză neobişnuită pentru cei din sala de operaţii. Era ceva adânc în creierul ei, cât de adanc poţi pătrunde", a spus chirurgul Peter Nakaji.

Doctorii au îndepărtat viermele şi sunt de părere că pacienta nu va mai avea probleme de sănătate. Ei au spus că nu pot fi siguri cum a ajuns viermele acolo, însă ar fi putut apărea după consumul de carne de porc prost preparată sau de la nespălarea mâinilor după folosirea toaletei.

"E nevoie de o singură persoană care nu se spală bine pe mâini pentru a răspândi microbi la mulţi oameni, iar unii dintre ei ar putea dezvolta această problemă", a mai spus Nakaji.

Rosemary Alvarez a spus că speră ca oamenii să înveţe din cazul ei.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici