Cinci ''boli'' rare care dau oamenilor superputeri

Detalii în articol

1372 afișări
Imaginea articolului Cinci ''boli'' rare care dau oamenilor superputeri

Conform Top Buzz, există câteva boli rare care nu doar îi face pe savanţi să redefinească termenul de boală, ci şi să facă din oamenii normali superoameni cu puteri speciale.

Supermemorie

Hipertimesia este condiţia care face ca o persoană să-şi amintească un număr vast de experienţe de viaţă în detaliu. Există doar 60 de persoane în lume cu un astfel de diagnostic. Pacienţi pot oferi descrieri detaliate despre fiecare zi din viaţa lor, chiar şi din copilărie. Pot recita pasaje din cărţile pe care le-au citit cu mulţi ani în urmă. Mai simplu spus, ţin minte tot, evenimente plăcute sau mai puţin plăcute.

Insensibilitatea la durere

Analgezia congenitală este o condiţie în care o persoană nu poate simţi durere fizică. Surprinzător, în ciuda rarităţii condiţiei, au fost depistate 40 de cazuri într-un singur sat din Suedia.

Deşi la prima vedere pare o superputere, persoanele nu pot şti dacă suferă de ceva: durerea este întotdeauna un bun indicator că ceva nu este în regulă cu organismul. De asemenea, este periculos în cazul copiilor care se pot răni.

Citeşte continuarea pe Descoperă!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici