Comportamentul uimitor al delfinilor din Tangalooma: Mamiferele marine aduc cadouri oamenilor - FOTO

Delfinii sălbatici dintr-o staţiune populară din Australia au fost observaţi oferind peşti prinşi de ei drept cadou oamenilor, gestul de a împărţi "cadouri" între specii diferite fiind considerat extrem de rar de către oamenii de ştiinţă.

1661 afișări
Imaginea articolului Comportamentul uimitor al delfinilor din Tangalooma: Mamiferele marine aduc cadouri oamenilor - FOTO

Cum se poartă delfinii cu oamenii pe o plajă din Australia: Gestul catalogat drept extrem de rar de cercetători (Imagine: www.tangalooma.com)

În ultimii ani, delfinii sălbatici care vizitează plaja australiană din Tangalooma Island Resort au fost văzuţi oferindu-le "cadouri" în 23 de ocazii oamenilor care, la rândul lor, îi hrănesc, mamiferele aducându-le ţipari, toni, calmari şi chiar o caracatiţă, scrie Daily Mail.

"Oferirea de cadouri a devenit un aspect consacrat, dar rar întâlnit, pentru cultura delfinilor hrăniţi la Tangalooma", explică cercetătorii într-o lucrare inclusă în jurnalul "Anthrozoös: A Multidisciplinary Journal of the Interactions of People & Animals/ Un jurnal multidisciplinar al interacţiunilor dintre oameni şi animale".

Studiul asupra "oferirii de cadouri" în cazul delfinilor din Tangalooma a început în 1998, când Fred, un delfin mascul, a fost observat dând un ţipar Moray unuia dintre îngrijitori.

Delfini de diferite vârste şi de ambele sexe au manifestat acest comportament, iar oamenii de ştiinţă nu sunt siguri ce anume declanşează acest gest.

Împărţirea mâncării între animale este deseori motivată de cheful de joacă sau de impresia că cel căuira îi este "dăruită" mâncarea este un vânător incompetent, susţin cercetătorii.

Bazându-se pe observarea în detaliu a comportamentului mamiferelor, oamenii de ştiinţă sunt de părere că gestul delfinilor sălbatici de a oferi cadouri este, cel mai probabil, o formă de joacă.

"Oferirea de cadouri poate avea loc, fie sub formă de comportament discret (care poate fi urmarea unuia sau mai multe comportamente precum joaca sau pregătirea mâncării) sau ca parte a unor alte comportamente", au spus cercetătorii de la Universitatea din Queensland, Brisbane.

"Este vorba, cel mai probabil, de manifestarea unei relaţii deosebite dintre delfinii hrăniţi şi oamenii care participă la hrănirea lor."

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici