Cum scăpăm de cearcăne sau acnee? Cinci soluţii pentru o piele curată

Aveţi pungi sub ochi sau puseuri de acnee? Puteţi să le combateţi eficient cu ajutorul a cinci soluţii "casnice", pentru a avea o piele curată şi sănătoasă, informează ivillage.com.

4089 afișări
Imaginea articolului Cum scăpăm de cearcăne sau acnee? Cinci soluţii pentru o piele curată

Cum scăpăm de cearcăne sau acnee? Cinci soluţii pentru o piele curată (Imagine: Mediafax Foto)

1. Pungi sub ochi

Factorii genetici, deshidratarea, alcoolul şi sarea în exces pot face ca ochii dumneavoastră să pară întunecaţi şi umflaţi. Această soluţie de "dezumflare" a ochilor conţine antioxidanţi, cofeină şi astringenţi.

Ingrediente: 1 castravete tăiat în rondele, 2 linguri de miere şi ceai alb

Fierbeţi 8 ceşti de ceai alb, adăugaţi mierea şi răciţi amestecul la temperatura camerei. Adăugaţi feliile de castravete. Răciţi la frigider timp de 4 ore şi aplicaţi apoi feliile de castravete peste pleoape timp 2-4 minute.

Soluţii pe termen lung: Pelleve (o procedură de reîntinerire a pielii) sau alte tratamente de subţiere a pielii, combinate cu aplicarea unei creme pentru ochi.

2. Arsuri solare sau piele iritată

Oricine, cu orice tip de piele, se poate arde dacă stă prea mult la soare, în special în zilele în care pe cer sunt şi câţiva nori, când oamenii renunţă la crema de protecţie solară, crezând că soarele nu este prea puternic. Nu trebuie să vă lăsaţi înşelaţi de acei nori - acestea sunt zilele în care se produc cele mai multe arsuri solare. Această mască este eficientă şi contra petelor de roşeaţă sau dacă pielea dumneavoastră este iritată din alte cauze. Consultaţi un dermatolog dacă iritaţia se agravează sau dacă durează mai mult de o săptămână.

Remediu rapid: Mască din iaurt şi miere, cu efect calmant

Amestecaţi 1-2 linguriţe de miere cu sucul unei jumătăţi de lămâie şi 1 iaurt mic integral. Adăugaţi un albuş de ou şi amestecaţi. Aplicaţi pe faţă şi lăsaţi compoziţia pe piele timp de 15 minute. Ştergeţi cu o cârpă umedă şi aplicaţi o cremă hidratantă.

Soluţii pe termen lung: Seruri antioxidantre şi teste anuale contra cancerului de piele. Dacă aveţi pete de roşeaţă, consultaţi un dermatolog pentru a stabili împreună un plan de tratare.

3. Acnee

Acneea nu este doar o boală a adolescenţilor, ci poate să afecteze multe persoane. Multe dintre acestea nu au suferit de acnee decât după vârsta de 20 de ani sau chiar 30 de ani.

Remediu rapid: Tratament contra acneei

Ingrediente: un sfert de ceaşcă de apă fierbinte, 1 lingură de sare Epsom (sulfat de magneziu), 2 pastile de iod şi un sfert de lingură de ulei extras din arbustul de ceai

Amestecaţi apa fierbinte cu sarea Epsom, iodul şi uleiul de arbust de ceai. Lăsaţi amestecul să se răcească până când poate fi aplicat pe piele. Îmbibaţi un beţişor pentru urechi în acest amestec şi aplicaţi peste punctele negre. Acest tratament le face să se desfacă şi, astfel, pot fi exfoliate cu o perie.

Soluţii pe termen lung: dispozitivul Isolaz, dispozitivul Tanda LED şi tehnologia ematrix cicatrizantă

4. Scalp uscat sau păr uscat

Senzaţia de mâncărime - şi de exfoliere - a scalpului uscat este neplăcută şi ruşinoasă. Părul uscat este lipsit de strălucire şi dificil de coafat.

Remediu rapid: Balsam cu nucă de cocos, ou şi lămâie

Ingrediente: un sfert de ulei de nucă de cocos, două gălbenuşuri şi o lingură de suc proaspăt de lămâie

Amestecaţi ingredientele, aplicaţi pe scalp şi pe păr, iar apoi puneţi o cască de baie. Lăsaţi să intre în piele timp de 15-20 de minute. Pentru a îndepărta această mască, aplicaţi şampon şi masaţi, înainte de a clăti. Aplicaţi balsam de păr.

Soluţii pe termen lung: Folosiţi un şampon şi un balsam concepute pentru scalp uscat. Dermatologul dumneavoastră ar putea să vă prescrie o soluţie pe bază de cortizon ce trebuie folosită intermitent, atunci când este nevoie.

5. Piele uscată şi lipsită de strălucire

Pielea uscată poate fi o problemă a întregului corp. Această soluţie este excelentă pentru hidratarea pielii uscate şi normale, nu doar a feţei.

Remediu rapid: Curăţare cu o sare exfoliantă hidratantă

Ingrediente: 1 ceaşcă de sare de mare, un sfert de ceaşcă de ovăz măcinat, şase linguri de ulei de seminţe de in, 8 picături de ulei de muşcată

Amestecaţi ingredientele şi aplicaţi-le pe corp, masându-vă pielea, înainte de duş. Clătiţi cu apă rece. Bateţi cu palma, uşor, deasupra zonelor de piele uscate şi apoi hidrataţi.

Soluţii pe termen lung: Folosiţi emolienţi - creme bogate în ceramide - înainte de a merge la culcare, deoarece pielea dumneavoastră pierde cea mai mare cantitate de apă pe timpul nopţii. Evitaţi să folosiţi ingrediente precum acidul salicilic şi acidul glicolic, deoarece aceste substanţe pot să irite şi să sporească suprafeţele de piele uscată.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici