Depistează la timp dacă eşti infectată cu virusul HPV. Poţi face cancer!

Cancerul de col uterin ocupă locul doi ca frecvenţă între afecţiunile maligne de care se îmbolnăvesc femeile cu vârste între 30 şi 50 de ani în întreaga lume. În 99,7% din cazuri este cauzat de infecţia persistentă cu tulpinile HPV cu risc crescut (HPV HR).

316 afișări
Imaginea articolului Depistează la timp dacă eşti infectată cu virusul HPV. Poţi face cancer!

Depisteaza la timp daca esti infectata cu virusul HPV. Poti face cancer!

Infecţia cu HPV este cea mai frecventă boală cu transmitere sexuală şi se estimează că 70% din femeile active sexual se infectează cu HPV. De cele mai multe ori infecţia este asimptomatică şi tranzitorie, în special la populaţia tânără şi 80% din cazuri se rezolvă spontan în decurs de 2 ani. Totuşi un număr mic, dar important, de infecţii HPV HR progresează către cancer cervical.

"Femeile care au fost depistate cu cancer de col aveau leziuni atacate de HPV. S-a ajuns la concluzia ca HPV-ul este cauza unui cancer de col. Este foarte important ca femeia să fie consultată şi să fie la timp diagnosticată.
Din fericire avem la dispoziţie acel vaccin HPV, despre care trebuie să ştiţi că este un vaccin ca orice alt vaccin. Este contra unor viruşi care produc cancer de col. Nu trebuie să ne speriam de acest vaccin. Din păcate aveam doar 4 tulpini de HPV, sperăm că o să apară şi alte vaccinuri", spune medicul ginecolog Indiana Dinca.

Dr. Dinca spune că vaccinul se poate face până la vârsta de 45 de ani. "Acest vaccin se face de obicei fetiţelor care nu şi-au început viaţa sexuală, dar se pot vaccina şi femeile până la 45 de ani. Vaccinul protejează fiindca el produce o cantitate mult mai mare de anticorpi decât ar forma organismul nostru", mai spune Indiana Dinca.

Citeşte mai multe despre infecţia cu HPV pe www.perfecte.ro

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici