Desenele animate pot contribui la detectarea timpurie a autismului

Felul în care bebeluşii reacţionează la desenele animate poate fi folosit în detectarea timpurie a autismului, potrivit unui studiu publicat în revista Nature, informează BBC News online.

488 afișări
Imaginea articolului Desenele animate pot contribui la detectarea timpurie a autismului

Desenele animate pot contribui la detectarea timpurie a autismului

Bebeluşii încep să fie atenţi la mişcările din jurul lor la puţină vreme după naştere şi reacţionează la informaţiile din imaginile pe care le vizionează. Copiii care suferă de autism, în cele mai multe cazuri, nu prezintă aceste reacţii.

Acest studiu a fost efectuat pe un eşantion de 76 de copii cu vârste mai mici de doi ani, cărora le-au fost arătate diverse desene animate. Copii autişti s-au concentrat doar când imaginile prezentate erau asociate cu sunete.

Experţii britanici susţin că acest test poate fi folosit pentru detectarea timpurie a autismului.

Studiul, realizat de cercetătorii Universităţii Yale, a constat în crearea a cinci jocuri pentru copii, create sub forma unor versiuni animate. Studiile antertioare au demonstrat faptul că, în mod normal, bebeluşii devin atenţi la schimbările de imagine şi de sunet din jurul lor, după împlinirea vârstei de opt luni.

Din totalul de 76 de participanţi, 21 de bebeluşi sufereau de autism, 39 se dezvoltau normal, iar 16 sufereau de anumite probleme de dezvoltare, altele decât autismul.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici