Fără stres şi fără kilograme. Vezi aici ce trebuie să mănânci la serviciu

Statisticile arată că unul din cinci oameni este stresat, caz în care organismul celui afectat funcţionează pe poziţia "supravieţuire": Astfel, sub efectul celor doi hormoni de stres - cortizolul şi leptina, metabolismul încetineşte, iar corpul începe să stocheze "rezerve de combustibil", sub formă de grăsime, informează Gândul.

74 afișări
Imaginea articolului Fără stres şi fără kilograme. Vezi aici ce trebuie să mănânci la serviciu

Fără stres şi fără kilograme. Vezi aici ce trebuie să mănânci la serviciu (Imagine: Lucian Alecu/Mediafax Foto)

Medicii nutriţionişti atrag atenţia asupra faptului că stresul are un rol important în luarea în greutate şi, cum mulţi dintre noi petrecem cel puţin opt ore la locul de muncă, riscul de a ne îngrăşa este ridicat.

Specialiştii spun că în astfel de situaţii apare pofta exagerată de alimente care au un conţinut mare de carbohidraţi, precum pastele făinoase sau dulciurile.

Citeşte mai multe www.gandul.info

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici