Femeile optimiste trăiesc mai mult

Femeile care sunt optimiste prezintă un risc mai mic de a dezvolta maladii cardiace sau de a deceda prematur, potrivit unui studiu american recent, publicat în revista medicală Circulation, informează bbc.co.uk.

32 afișări
Imaginea articolului Femeile optimiste trăiesc mai mult

Femeile optimiste trăiesc mai mult (Imagine: Mediafax Foto)

Acest studiu american este în concordanţă cu un altul realizat la începutul acestui an de o echipă de cercetători olandezi, care demonstrase faptul că optimismul reduce riscul de apariţie a maladiilor cardiace în cazul bărbaţilor.

Studiul american, la care au participat aproape 100.000 de femei, care au fost monitorizate timp de opt ani, a relevat faptul că pesimiştii au, în general, o tensiune arterială şi un nivel al colesterolului mai mari.

Femeile optimiste se confruntă cu un risc de apariţie a maladiilor cardiace, în medie, cu 9% mai mic şi cu un risc de deces din alte cauze cu 14% mai scăzut.

Prin comparaţie, femeile cinice, care nutresc uneori gânduri ostile faţă de cei din jur sau care, în general, nu au încredere în oameni, sunt cu 16% mai expuse riscului de deces, potrivit aceluiaşi studiu.

Experţii consideră că persoanele optimiste se descurcă mai bine în situaţii dificile şi pot să se îngrijească mai bine atunci când se îmbolnăvesc.

În timpul acestui studiu s-a remarcat faptul că femeile optimiste făceau mai multe exerciţii fizice şi erau mai svelte decât cele pesimiste.

Hilary Tindle, profesor asistent la Universitatea din Pittsburgh, principalul autor al studiului, a declarat: "Majoritatea dovezilor sugerează faptul că un nivel ridicat şi constant de negativism este dăunător sănătăţii".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici