Fosile vechi de 4 milioane de ani, aparţinând strămoşului rinocerului, descoperite în judeţul Vaslui

Mai multe fosile care provin, cel mai probabil, de la strămoşul rinocerului şi care au vechime de aproximativ patru milioane de ani au fost descoperite de un localnic din zona de sud a judeţului Vaslui în timp ce acesta se afla la pescuit pe pârăul Pruteţ.

162 afișări
Imaginea articolului Fosile vechi de 4 milioane de ani, aparţinând strămoşului rinocerului, descoperite în judeţul Vaslui

Fosile vechi de 4 milioane de ani, aparţinând strămoşului rinocerului, descoperite în judeţul Vaslui (Imagine: Arhiva Mediafax Foto)

Descoperirea arheologică a fost făcută întâmplător de către pescar, pe teritoriul comunei vasluiene Fălciu, după ce acesta a scos din apă cu undiţa un os de mari dimensiuni. Uimit de descoperirea făcută, bărbatul a anunţat autorităţile locale care, la rândul lor, au solicitat deplasarea în zonă a specialiştilor de la Muzeul "Vasile Părvan" Bârlad

"În urma săpăturilor, au fost scoase la suprafaţă mai multe fragmente de animale preistorice, ce provin, cel mai probabil, de la un strămoş al rinocerului. Toate fragmentele descoperite, inclusiv doi molari şi un premolar, au fost depozitate la muzeul din Bârlad şi urmează ca săptămâna viitoare să fie restaurate şi expertizate, împreună cu specialişti în domeniu, pentru se stabili exact vechimea lor", a declarat, joi, pentru corespondentul MEDIAFAX Laurenţiu Ursachi, muzeograf în cadrul Muzeului "Vasile Părvan" Bârlad.

Potrivit primelor estimări ale specialiştilor de la muzeul bârlădean, fosilele descoperite în comuna Fălciu aparţin familiei Rhinoceriade şi au o vechime de aproximativ patru milioane de ani.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici