FOTO, VIDEO Vulcanul ALBASTRU din Indonezia. Care este explicaţia pentru acest fenomen uimitor

Un femomen ieşit din comun poate fi observat în Indonezia unde vulcanul Kawah Jien are un comportamet aparete. Spre deosebire de restul vulcanilor de pe planetă, acesta străluceşte în albastru pe timp de noapte.

736 afișări
Imaginea articolului FOTO, VIDEO Vulcanul ALBASTRU din Indonezia. Care este explicaţia pentru acest fenomen uimitor

FOTO, VIDEO Vulcanul ALBASTRU din Indonezia. Care este explicaţia pentru acest fenomen uimitor (Imagine: indonesia.tripcanvas.co)

VEZI VIDEO

Interesant este că, în timpul zilei, vulcanul nu se diferenţiază de alţii: lava este roşie, iar fumul din crăpături este alb. În timpul nopţii, lumina albastră emisă de lavă rivalizează în frumuseţe cu orice alt fenomen natural, relatează Descoperă.

Efectul este cauzat de faptul că lava emerge alături de gaze cu temperaturi şi presiuni enorme cu sulf. Gazele se aprind atunci când iau contact cu lava amestecată cu oxigen, rezultând în flăcări de o înălţime de cinci metri.

CITEŞTE CONTINUAREA ARTICOLULUI AICI 

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici