- Home
- Ştiinţă-Sănătate
- OTTAWA, (15.10.2011, 08:02)
- Ana Obretin ,
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Fructele şi legumele crude scad riscul genetic de maladii cardiace
Oamenii care sunt susceptibili din punct de vedere genetic să dezvolte maladii cardiace pot scădea acest risc printr-un consum mare de fructe şi legume crude, potrivit unui studiu publicat în PLOS Medicine.
1055 afișări
Fructele şi legumele crude scad riscul genetic de maladii cardiace (Imagine: Shutterstock)
Autorii acestui studiu spun că cinci porţii de fructe şi legume crude consumate zilnic pot reduce acţiunea negativă a variantelor unei gene de pe cromozomul 9 - care ar fi prezentă în organismul a circa o cincime dintre oamenii cu strămoşi europeni - vinovată de apariţia maladiilor cardiace.
Potrivit acestora, dietele alimentare sănătoase scad efectele acestei gene.
La acest studiu au participat 27.000 de persoane, din Europa, China şi America Latină.
ULTIMELE ȘTIRI
-
VIDEO. Un bărbat și-a dat foc în New York, în fața tribunalului unde se desfășoară procesul lui Donald Trump
-
Cîrstoiu: Nu am vrut niciodată să fac administraţie politică în Capitală
-
COMENTARIU Lelia Munteanu: Un bucheţel de rachete la aniversarea Ayatollahului Khamenei
-
Analist: Polonia şi România se vor confrunta cu o "Rusie întărită în luptă", capabilă să lovească mai uşor dacă Ucraina cade
Rezultatele studiului sugerează că persoanele cu risc genetic mare - purtătoare ale variantelor genei 9p21 - care au adoptat o dietă bogată în fructe şi legume crude au prezentat ulterior probabilităţi de a se îmbolnăvi de maladii cardiace similare cu cele ale persoanelor cu riscul genetic cel mai scăzut.
Această dietă ar trebui să includă fructe şi legume proaspete sau congelate, fructe uscate, precum stafide, curmale, smochine, fructe şi legume conservate, preparate pe bază de fructe şi legume precum supe, tocane, paste, sucuri din fructe şi legume, leguminoase (fasole boabe, linte, năut), informează bbc.co.uk.
Autorii studiului, cercetătorii de la McMaster University şi McGill University, din Canada, spun că încă nu au descoperit mecanismul prin care dieta bogată în fructe şi legume reduce efectele negative ale acestei gene.
"Relaţia dintre dietă şi gene este adesea foarte complicată şi încă nu avem multe răspunsuri, dar mesajul pare să fie simplu - o dietă bogată în fructe şi legume constituie o veste bună pentru sănătatea inimii noastre", au declarat autorii acestui studiu.
Citește pe alephnews.ro: Coreea de Nord ar fi capabilă să producă viruși și bacterii mortale. Ce informații dețin Statele Unite
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
S-a terminat cu mersul obligatoriu la birou. ”Absolut toţi angajaţii vor să vină la birou când vor ei şi să lucreze de unde vor ei”
Banca românească care a surprins pe toată lumea. Nimeni nu a crezut că a va merge aşa de bine, nici chiar liderii băncii
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
FOTO. Grațiela e văduva lui Costel Corduneanu. Femeia e cu 20 de ani mai tânără decât fostul luptător și interlop
PROSPORT.RO
Împăcarea anului la înmormântarea lui Costel Corduneanu! Ce jurământ i-au făcut Adrian și Petronel Corduneanu ”Stăpânului Moldovei”
CANCAN.RO
Cât costă un kilogram din primele CĂPȘUNI româneşti, apărute deja în pieţe. Nu sunt chiar pentru orice buzunar
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe