Google va penaliza site-urile detectate în mod repetat ca fiind nesigure

Folosit de Google pentru a proteja utilizatorii de site-urile cunoscute pentru răspândirea de malware, atacuri de tip phishing şi alte pericole, filtrul Safe Browsing putea fi păcălit cu uşurinţă de administratorii web rău intenţionaţi, oprind temporar activitatea şi solicitând către Google ridicarea restricţiilor impuse.

1292 afișări
Imaginea articolului Google va penaliza site-urile detectate în mod repetat ca fiind nesigure

Google va penaliza site-urile detectate în mod repetat ca fiind nesigure

Atunci când funcţionează, filtrul Safe Browsing opreşte accesarea website-urilor periculoase cu un mesaj de avertizare, informând utilizatorii despre pericolele la care se expun vizitând website-ul respectiv, scrie Go4it.

Problema este că odată descoperit, administratorul unul astfel de site nu trebuia decât să înlăture temporar problema semnalată. După ce mesajele de avertizare erau îndepărtate activitatea putea fi reluată, aşteptând noi victime direcţionate din paginile motoarelor de căutare.


Punând capăt acestui cerc vicios, Google a instituit o nouă regulă prin care „recidiviştii” nu mai au posibilitatea să conteste interdicţiile primite timp de 30 zile, micşorând considerabil fereastra te timp în care aceştia pot opera nedetectaţi.

Citeşte continuarea articolului în Go4it.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici