Injecţia împotriva stresului, la un pas de a fi lansată

Cercetătorii de la Universitatea din Stanford, California, susţin că au găsit soluţia potrivită pentru a scăpa de stres, afecţiune de care suferă tot mai mulţi oameni în societatea modernă: o injecţie.

44 afișări
Imaginea articolului Injecţia împotriva stresului, la un pas de a fi lansată

Injecţia împotriva stresului, la un pas de a fi lansată (Imagine: Radu Iordache/Mediafax Foto)

Robert Sapolsky, profesor de neurologie, spune că este aproape de a crea un vaccin împotriva stresului, o formulă care ar elimina nevoia de terapii de relaxare sau medicamente, informează cotidianul britanic "Daily Mail". După 30 de ani de cercetări, Sapolsky susţine că echilibrul chimic din creier poate fi modificat în aşa fel încât să creeze o stare de calm, fără să diminueze capacitatea individului de a se concentra.

Spre deosebire de grijile unui om obişnuit, stresul cronic este asociat cu afecţiuni precum diabetul sau atacul de cord. În plus, specialiştii afirmă că stresul determină eliberarea în corp a hormonilor care conduc la vasoconstricţie şi diminuează circulaţia sângelui.

Citeşte mai multe despre injecţia împotriva stresului pe www.gandul.info.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici