Inovaţie revoluţionară. Japonia lucrează la un medicament pentru regenerarea dinţilor pierduţi

Japonia lucrează la un medicament pentru regenerarea dinţilor pierduţi. Medicamentul care permite dinţilor să crească la loc se apropie de aproape de faza de testare.

12912 afișări
Imaginea articolului Inovaţie revoluţionară. Japonia lucrează la un medicament pentru regenerarea dinţilor pierduţi

Inovaţie revoluţionară. Japonia lucrează la un medicament pentru regenerarea dinţilor pierduţi

"Pastila" de creştere a dinţilor este destinată persoanelor care, din cauze congenitale, nu au o pereche completă de dinţi permanenţi. Iniţial, obiectivul cercetătorilor este de a face medicamentul disponibil pentru uz general până în 2030.

"Creşterea unor dinţi noi este visul oricărui dentist. Lucrez la acest lucru încă de când eram doctorand. Eram sigur că îl pot realiza", a declarat Katsu Takahashi, şeful departamentului de stomatologie şi chirurgie orală de la Institutul de Cercetare Medicală al Spitalului Kitano din Osaka, potrivit kitano-hp.or.jp.

Anodonţia este o afecţiune congenitală care împiedică creşterea unui set complet de dinţi, o problemă care afectează aproximativ 1% din populaţie. Cei care cresc cu anodonţie se confruntă cu dificultăţi în îndeplinirea chiar şi a unor funcţii aparent simple, cum ar fi mestecatul, înghiţirea şi vorbirea, cu un impact negativ asupra dezvoltării lor.

Descoperirea a venit atunci când echipa lui Takahashi a descoperit că o anumită genă, atunci când era eliminată, permitea şoarecilor modificaţi genetic să aibă mai mulţi dinţi. De aici a apărut ideea de a dezvolta un medicament care să blocheze acţiunea unei proteine, numită USAG-1, capabilă să limiteze creşterea dinţilor.

Medicamentul, care şi-a dovedit deja eficienţa pe şoareci, este pregătit pentru a fi utilizat la om. Dacă se dovedeşte că nu are efecte secundare nocive, acesta va fi destinat tratării copiilor cu vârsta cuprinsă între 2 şi 6 ani care suferă de anodonţie.

Dacă va avea succes, medicamentul ar putea revoluţiona întregul domeniu al stomatologiei.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici