"Într-o lună nu vom mai avea cazuri". Didier Raoult prezice intrarea epidemiei în faza sezonieră. De ce spune că "ţările bogate au rezultate mai proaste decât cele sărace"

  • Didier Raoult este epidemiologul francez care a propus tratarea COVID-19 cu hidroxiclorochină, un medicament anti-Malarie
  • Până acum nu există dovezi asupra eficienţei hidroxiclorochinei. Ba din contră, unii experţi susţin că au observat efecte secundare grave, motiv pentru care testele au fost oprite în anumite ţări
  • Raoult spune că în circa o lună ţările cu o climă temperată nu vor mai avea pacienţi noi
9928 afișări
Imaginea articolului "Într-o lună nu vom mai avea cazuri". Didier Raoult prezice intrarea epidemiei în faza sezonieră. De ce spune că "ţările bogate au rezultate mai proaste decât cele sărace"

"Într-o lună nu vom mai avea cazuri". Didier Raoult prezice intrarea epidemiei în faza sezonieră. Medicul francez a iscat controverse în lumea medicală

Doctorul francez Didier Raoult (78 de ani), cel care a propus tratamentul cu hidroxiclorochină pentru COVID-19, nedovedit ştiiţific până acum, prezice că virusul va intra într-o fază sezonieră. Acesta vorbeşte despre o perioadă de o lună în care numărul pacienţilor noi ar putea rămâne uşor pe plus şi spune că de la sfărşitul lui mai sau începutul lui iunie lucrurile se vor schimba.
 
Didier Raoult este de părere că epidemia de coronavirus ar putea deveni, până la găsirea unui vaccin, sezonieră, aceasta urmând să fie mai agresivă în timpul perioadei reci, aşa cum este cazul şi al altor afecţiuni respiratorii provocate de infecţii virale.
 
O figură controversată în lumea medicală, mai ales după ce a propus utilizarea hidroxiclorochinei pentru tratarea COVID-19 fără studii şi dovezi evidente, Didier Raoult continuă micul "război" cu specialiştii care cer oprirea tratamentului cu această substanţă. El spune că "nu e posibil să începem cercetările abia după ce războiul cu virusul se va fi terminat".
 
"Am decis să tratăm boala şi am avut parte de nişte reacţii extrem de violente ca urmare a acestui lucru", a spus Didier Raoult.
 
"Ţările bogate şi dezvoltate au avut rezultate semnificativ mai proaste decât ţările sărace, care au ales să trateze boala cu medicamente comune şi ieftine", a mai spus acesta.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici