La ce mai lucrează Google. Cum vrea să îi ajute pe utilizatorii de smartphone să afle dacă au afecţiuni cardiace sau oculare

  • Google a anunţat că vrea să ca spartphone-urile să aibă capacitatea de a monitoriza sănătatea, fie că vorbim despre bătăile inimii sau mişcările globului ocular.
  • Astfel, oamenii şi-ar da seama dacă au diverse probleme de sănătate chiar din confortul casei lor.
529 afișări
Imaginea articolului La ce mai lucrează Google. Cum vrea să îi ajute pe utilizatorii de smartphone să afle dacă au afecţiuni cardiace sau oculare
Compania lucrează momentan la microfonul încorporat al smartphone-ului pentru a vedea daca acesta poate detecta bătăile inimii şi murmurul sistolic atunci când acesta este pus în zona inimii, informează Reuters.
 
„Nu va da un diagnostic, ci o idee despre existenţa unui risc crescut [de a dezvolta afecţiuni]”, spune şeful Inteligenţei Artificiale pentru Sănătate de la Google, Greg Corrado. 
 
Smartphone-ul va „citi” bătăile inimii şi va putea detecta, din timp, probleme în funcţionarea valvelor cardiace.
 
În ceea ce priveşte „urmărirea” mişcărilor ochilor, smarphone-ul va putea descoperi afecţiuni precum diabetul, din fotografii. 
 
Google anunţă că deja are „rezultate timpurii promiţătoare” pe testele realizate în clinici şi vrea „un viitor în care oamenii să-şi abordeze problemele de sănătate cu ajutorul medicilor, dar de acasă, fără a se deplasa la cabinet sau spital”.
 
În plus, compania are în plan să testeze dacă software-ul său de Inteligenţă Artificială poate analiza corect screening-urile cu ultrasunete realizate de către personal tehnic mai puţin calificat dar care urmează un set de direcţii bine definite. Astfel, s-ar reuşi rezolvarea unei alte probleme presante şi anume lipsa tehnicienilor bine pregătiţi, cu studii superioare şi experienţă. 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici