La ce temperatură exactă poate fi distrus coronavirusul. Cercetătorii au încercat să-l ţină o oră la 60 grade Celsius

  • Profesorul Remi Charrel şi colegii săi experţi de la Université d'Aix-Marseille au încercat să expună coronavirusul unor temperaturi ridicate
  • Ei au remarcat faptul că acesta s-a putut replica şi după ce a fost expus timp de o oră la 60 de grade Celsius
  • Virusul a fost "dezactivat" abia la atingerea temperaturii de fierbere
10460 afișări
Imaginea articolului La ce temperatură exactă poate fi distrus coronavirusul. Cercetătorii au încercat să-l ţină o oră la 60 grade Celsius

La ce temperatură exactă poate fi distrus coronavirusul. Cercetătorii au încercat să-l ţină o oră la 60 grade Celsius

Cercetătorii francezi de la Université d'Aix-Marseille, din sudul Franţei, au descoperit că virusul care provoacă COVDI-19 se poate replica şi la temperaturi de peste 60 de grade Celsius.
 
Profesorul Remi Charrel a condus un experiment care a presupus expunerea coronavirusului unor temperaturi ridicate.
 
Oamenii de ştiinţă au observat că virusul a fost capabil să îşi păstreze o parte din abilitatea de a se replica şi după ce a fost expus timp de o oră la o temperatură de 60 grade Celsius.
 
Cercetătorii au crescut temperatura până aproape de punctul de fierbere pentru a putea distrueg complet virusul, potrivit raportului publicat de aceştia pe bioRxiv.org
 
Echipa de oameni de ştiinţă francezi a folosit material biologic prelevat de la un pacient bolnav din Berlin, Germania, şi l-a cultivat în celulele renale prelevate de la o maimuţă verde africană. Ulterior ei au încălzit aceste celule pentru a stimula contaminarea biologică. După încălzire, au constatat că o parte a materialului viral a fost dezactivată, însă parţi ale acestuia au supravieţuit.
 
Protocolul încălzirii timp de o oră la 60 de grade Celsius este utilizat şi în cazul altor viruşi, între care şi Ebola.
 
Temperatura şi durata la care virusul a fost distrus complet sunt următoarele: 92 grade Celsius, cu expunere timp de 15 minute.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici