Maşinile electrice ar putea salva peste 100.000 de vieţi - studiu

Conform unui nou studiu, trecerea la vehiculele electrice ar putea salva peste 100.000 de vieţi în SUA până în 2050.

725 afișări
Imaginea articolului Maşinile electrice ar putea salva peste 100.000 de vieţi - studiu

Maşinile electrice ar putea salva peste 100.000 de vieţi - studiu

Trecerea de la vehiculele care ard combustibili fosili la cele cu emisii zero ar duce, de asemenea, la 3 milioane de atacuri de astm mai puţine, a raportat miercuri Asociaţia Americană a Plămânilor, cu condiţia ca până în 2035 să nu mai existe maşini pe benzină sau motorină în circulaţie.
 
În combinaţie cu generarea de electricitate mai curată prin surse regenerabile, precum energia solară şi eoliană, acest lucru ar putea genera peste 1.200 de miliarde de dolari în beneficii pentru sănătatea publică în următorul sfert de secol.
 
Raportul calculează impactul pe care reducerea emisiilor l-ar avea asupra sănătăţii persoanelor care locuiesc în apropierea unor drumuri aglomerate sau a unor instalaţii de generare a energiei electrice cu doze inacceptabile de poluare toxică a aerului, relatează Independent.
 
"Aceste beneficii ar lua forma evitării a până la 110.000 de decese premature, alături de aproape 3 milioane de atacuri de astm şi peste 13 milioane de zile de muncă pierdute datorită aerului mai curat", se arată în raport.
 
"Politicile şi investiţiile trebuie să acorde prioritate comunităţilor cu venituri mici şi comunităţilor de culoare care suportă o povară disproporţionată a poluării. Jurisdicţiile statale şi locale ar trebui să acţioneze pentru a pune în aplicare politicile cât mai curând posibil."
 
De asemenea, raportul notează că o astfel de tranziţie rapidă ar evita "consecinţele şi mai grave ale schimbărilor climatice" la scară globală.
 
Multe ţări şi-au luat deja angajamentul de a interzice vânzarea de vehicule pe bază de combustibili fosili în următorii ani pentru a îndeplini obiectivele climatice, în timp ce mai multe companii auto importante au anunţat că nu le vor mai fabrica.
 
Statele Unite şi China, care reprezintă cele mai mari două pieţe auto, au ca obiectiv ca până în 2040 să vândă 100% vehicule cu emisii zero, la fel ca Marea Britanie şi Europa.
 
În ciuda acestor obiective, doar 4,6% dintre maşinile vândute în SUA în 2021 erau electrice, potrivit cifrelor Biroului de Statistică a Muncii din SUA.
 
În Marea Britanie, o creştere recentă a vânzărilor de maşini electrice a făcut ca acestea să depăşească vânzările de maşini diesel noi pentru prima dată anul trecut.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici