- Home
- Ştiinţă-Sănătate
- WASHINGTON, (12.01.2011, 14:52)
- , ,
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Naveta Discovery ar putea fi lansată pe 24 februarie
NASA a anunţat că a reuşit să remedieze problema fisurilor din rezervorul extern al navetei Discovery şi că intenţionează să o lanseze spre Staţia Spaţială Internaţională (ISS) pe 24 februarie, au anunţat, marţi, oficialii agenţiei spaţiale americane.
Urmărește
25 afișări
Naveta Discovery ar putea fi lansată pe 24 februarie (Imagine: Mediafax Foto/AFP)
"Credem că putem să o lansăm pe 24 februarie", a declarat Mike Suffredini, directorul Staţiei Spaţiale Internaţionale, într-o conferinţă de presă care a avut loc marţi.
Însă "mai sunt multe de făcut pentru respectarea acestei date", a adăugat acesta. El a explicat că este necesar să se coordoneze diferitele activităţi care au loc pe ISS. Un vehicul de transfer automatizat european (ATV/ Automated Transfer Vehicle) - fără echipaj uman - ar trebui să fie lansat pe 15 februarie, cu ajutorul unei rachete europene Ariane 5, de la staţia spaţială din Kourou (Guyana Franceză), pentru a aduce pe staţie combustibili şi diverse materiale şi echipamente.
ULTIMELE ȘTIRI
-
LIVE UPDATE. Alegeri în SUA. Americanii își votează astăzi noul Președinte. Kamala Harris și Donald Trump duc o luptă strânsă pentru Casa Albă și Congres
-
Acest lucru l-ar putea îngenunchea cu adevărat pe Putin. Veniturile guvernului din petrol s-au prăbuşit: scădere cu 29%
-
The Guardian: Cum plănuieşte Donald Trump să conteste alegerile prezidenţiale din SUA dacă le va pierde
-
Polonia va investi 750 de milioane de dolari pentru a stimula producţia de muniţie
John Shannon, responsabilul programului de lansare a navetei Discovery, a dat asigurări că a fost rezolvată problema fisurilor din rezervorul extern al Discovery, care a ţinut la sol naveta încă de la începutul lui noiembrie. Modificările tehnice vor fi terminate până pe 23 ianuarie.
Pe 6 ianuarie, NASA a amânat pe o perioadă nedeterminată lansarea Discovery, prevăzută pentru 3 februarie, după o altă amânare la mijlocul lui decembrie şi o anulare la începutul lui noiembrie, din cauza unei scurgeri de hidrogen în timpul umplerii cu combustibil a rezervorului extern.
Agenţia a decis să amâne lansarea pentru efectuarea unor teste care să indice cauza fisurilor şi pentru a efectua reparaţiile.
Acesta este ultimul zbor pentru Discovery şi, totodată, al 39-lea pentru navetă, cea mai veche din flota spaţială a NASA.
Aceasta este, de asemenea, penultima lansare a unei navete americane, înainte de retragerea lor din circulaţie şi trimiterea la un muzeu tehnic.
Ultimul zbor al unei navete americane va fi efectuat, în principiu, de Endeavour, cel mai devreme în aprilie.
"Data nu a fost încă fixată", a spus, marţi, John Shannon, care a refuzat să dea detalii despre misiunea navetei Endeavour, ce trebuie să fie condusă de astronautul Mark Kelly. Soţia acestuia, parlamentarul Gabrielle Giffords, în vârstă de 40 de ani, a fost grav rănită la cap, sâmbătă, într-un atac armat, la Tucson, în timpul unui miting, în care au fost ucise şase persoane, între care o fetiţă de nouă ani şi un judecător federal, iar alte 14 au fost rănite.
"Nu este momentul să vorbim despre acest lucru", a declarat Shannon.
O lansare suplimentară a unei navete americane ar putea avea loc mai târziu anul acesta, dacă Congresul american deblochează fondurile pentru acest lucru.
După retragerea din circulaţie a navetelor americane - Discovery, Atlantis şi Endeavour -, SUA va depinde de capsulele ruseşti Soyuz pentru transportarea astronauţilor americani pe ISS, până la intrarea în funcţiune a capsulelor americane Orion, prevăzută pentru cel mai devreme 2015.
ISS, a cărei construcţie a început în 1998 şi care este ocupată în permanenţă, începând din noiembrie 2000, se află pe orbita terestră la o altitudine de 350 de kilometri, efectuând o rotaţie completă în jurul Terrei la fiecare 90 de minute, navigând cu viteza medie de 28.000 de kilometri/ oră.
ISS este un proiect spaţial în valoare de 100 de miliarde de dolari, finanţat în principal de Statele Unite ale Americii şi la realizarea căruia participă 16 ţări.
Citește pe alephnews.ro: Ce ar însemna o președinție Trump pentru războaiele globale și securitatea europeană? Ucraina și Israel sunt principalele subiecte
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
FBI, ODNI și CISA au emis un avertisment comun despre operațiunile Rusiei menite să submineze încrederea în alegerile americane
A fost prezentat tractorul produs de RURIS Craiova. Cum arată tractorul românesc, cu preţuri între 3.000 şi 5.000 de euro
Se adună nori de criză. Un uriaş magazin din China, pe care unul dintre cei mai bogaţi oameni din lume a vrut să îl umple ochi cu haine, genţi şi pantofi de milioane de euro, acum stă gol şi abandonat. Să fie acesta primul semn că şi în buzunarele bogaţilor a început să bată vântul?
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Cum e ca socru Ion Țiriac! Sorana Cîrstea, iubita fiului său, a dezvăluit latura mai puțin ştiută a magnatului
PROSPORT.RO
Ce a pățit Marian Godina în timpul unei percheziții. Ce obiect a găsit pe noptiera suspectului peste care a intrat în casă
CANCAN.RO
La ce oră să NU folosești niciodată mașina de spălat. Plătești mai mult pentru curent dacă e utilizată atunci
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe