Numărătoarea inversă. Experţii de la Oxford au anunţat în cât timp vom şti dacă vaccinul lor chiar funcţionează. Primele doze le-au fost deja administrate unor subiecţi

  • Cercetătorii de la Oxford au creat un vaccin anti-COVID, pe care îl testează acum pe oameni
  • Dacă vaccinul se va dovedi a fi eficient şi sigur pentru uzul uman, el va fi produs la scară largă
  • În şase săptămâni vom şti dacă vaccinul îi va putea înarma pe oameni în războiul cu COVID-19
3983 afișări
Imaginea articolului Numărătoarea inversă. Experţii de la Oxford au anunţat în cât timp vom şti dacă vaccinul lor chiar funcţionează. Primele doze le-au fost deja administrate unor subiecţi

Numărătoarea inversă. Experţii de la Oxford au anunţat în cât timp vom şti dacă vaccinul lor chiar funcţionează. Acord pentru producţia de masă

Oamenii de ştiinţă de la Oxford, care lucrează la vaccinul anti-coronavirus, spun că în termen de 6 săptămâni vor şti dacă vaccinul lor va putea fi utilizat pe oameni.
Sir John Bell, profesor la Universitatea Oxford, a spus că doze ale vaccinului au fost injectate "câtorva sute de oameni". Acesta ad eclarat la BBC Radio 4 că primele semne ale eficienţei şi siguranţei vaccinului ar putea veni la jumătatea lunii iunie.
Universitatea Oxford a semnat un acord cu producătorul de medicamente AstraZeneca privind producerea unui vaccin în regim non-profit. Costurile pentru achiziţionarea vaccinului le vor acoperi doar pe cele de producţie şi de distribuţie.
Sir John Bell a mai declarat că în Anglia va fi nevoie de circa 30-40 de milioane de doze de vaccin pentru a imuniza pacienţii vulnerabili.
Sarah Gilbert, lider al proiectului de la Oxford, a declarat în urmă cu mai multe săptămâni că "opinia personală este că şansele ca vaccinul să fie unul viabil sunt de 80%".

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici