O nouă specie de hominid, descoperită în Africa - GALERIE FOTO

Cercetătorii au descoperit, într-o peşteră din Africa de Sud, 15 schelete care aparţin unei specii noi de hominid, care a fost denumită Homo Naledi, informează Daily Mail.

1762 afișări
Imaginea articolului O nouă specie de hominid, descoperită în Africa - GALERIE FOTO

O nouă specie de hominid, descoperită în Africa

Cele aproximativ 1.500 de oase au fost descoperite într-o peşteră sud-africană, informează Daily Mail. Noua specie va purta numele Homo Naledi şi a fost încadrată în categoria Homo, care include şi specia din care face parte omul modern. 

Descoperirea a fost publicată în revista Life, unde se specifică faptul că modul în care erau aşezate osemintele sugerează că acestea au fost depozitate într-o zonă mai ferită a peşterii în mod deliberat, un comportament specific omului modern. 

Osemintele nu au putut fi datate, însă dimensiunea cutiei craniene sugerează faptul că hominizii au trăit acum aproximativ 2-3 milioane de ani. 

Cercetătorii nu au confirmat, deocamdată, dacă noua specie este veriga lipsă căutată de antropologi, dar sunt siguri că aceasta ar fi una dintre punţile care fac legătura genetică dintre oameni şi primate. 

Situl arheologic a fost denumit "Leagănul Umanităţii" şi se găseşte la 45 de kilometri de Johannesburg. 

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici