Oamenii сu aluniţe trăiesc mai mult

Cercetătorii britanici au descoperit că aluniţele, considerate mai demult simboluri ale frumuseţii, sunt şi semne ale sănătăţii. Persoanele care au un număr ridicat de aluniţe pe suprafaţa corpului trăiesc mai mult, iar starea lor de sănătate nu va fi una problematică, informează CSID.

Urmărește
1712 afișări
Imaginea articolului Oamenii сu aluniţe trăiesc mai mult

Oamenii сu aluniţe trăiesc mai mult

Potrivit studiului realizat la London King’s College, în mod normal, oamenii au între 30 şi 40 de aluniţe pe corp, puţini fiind cei care au peste 100. Aceştia nu ar trebui să se simtă stigmatizaţi, ci mai degrabă norocoşi, deoarece înseamnă că au oasele mai puternice, vederea mai bună şi sunt mai puţin predispuşi la apariţia ridurilor.

Aluniţele apar atunci când celulele pielii se divizează mai repede decât în mod normal. La unii oameni încep să dispară după vârsta de 40 de ani, iar la alţii continuă să se înmulţească. Acesta este un semn că au celule albe cu telomere mai mari, acestea având rolul de a proteja cromozomii de degradare.

Persoanele care au multe aluniţe au de obicei o viaţă mai lungă şi sunt mai sănătoase.

În urma obţinerii acestor rezultate, cercetătorii vor să dezvolte şi un tratament care să înlocuiască procedurile cosmetice de întinerire a pielii.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici