Opt din zece persoane au intoleranţă la cel puţin un aliment

Opt din zece persoane prezintă intoleranţă alimentară la cel puţin un aliment, iar trei din patru copii nu asimilează corespunzător laptele de vacă şi albuşul de ou, arată un studiu despre intoleranţa alimentară la români, lansat joi.

505 afișări
Imaginea articolului Opt din zece persoane au intoleranţă la cel puţin un aliment

Opt din zece persoane au intoleranţă la cel puţin un aliment (Imagine: Shutterstock)

"Dacă acum un an am reuşit să aducem un produs inovator pe piaţa din România, anul acesta ne-am propus să marcăm o altă premieră şi să anunţăm o serie de statistici care nu au fost realizate până acum doar pentru români. Astfel, ne dorim să creştem gradul de informare asupra acestei afecţiuni în România şi să-i determinăm pe oameni să-i acorde atenţia cuvenită, prevenind-o sau tratând-o. Îmi doresc ca din ce în ce mai mulţi români să acorde o atenţie mai mare modului în care îşi concep mesele zilnice şi să îşi înfrumuseţeze viaţa pe cât posibil cu energii pozitive", subliniază Amira Syoufi, Country Manager York Test România, într-un comunicat remis, agenţiei MEDIAFAX.

Statisticile York Test mai arată că o persoană prezintă, în medie, intoleranţă la patru alimente, cele mai frecvente fiind drojdia, albuşul de ou şi laptele de vacă.

York Test reprezintă o procedură simplă şi non-invazivă de recoltare a unei probe de sânge pentru stabilirea intoleranţei alimentare. Proba este prelucrată în laboratoarele din Marea Britanie, iar rezultatul este gata în 15 zile lucrătoare.

Serviciul York Test include şi o consultanţă de nutriţie, în cadrul căreia sunt interpretate rezultatele şi este alcătuită o dietă personalizată. York Test acoperă o arie de 113 alimente.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici