Rusia utilizează nanotehnologii pentru crearea de armament şi echipamente militare

Rusia încearcă să creeze armament şi echipamente militare pe baza nanotehnologiilor, a declarat vineri vicepremierul rus Serghei Ivanov, citat de pagina online a agenţiei Interfax.

211 afișări
Imaginea articolului Rusia utilizează nanotehnologii pentru crearea de armament şi echipamente militare

Rusia utilizează nanotehnologii pentru crearea de armament şi echipamente militare (Imagine: Mediafax Foto)

"Nanotehnologiile sunt utilizate în industria militară pentru fabricarea de arme moderne şi echipamente speciale. Deja avem unele rezultate, inclusiv unele bune", a explicat Ivanov.

"Rezultatele oamenilor de ştiinţă nu sunt doar teoretice, ci pot fi aplicate în practică. Deja am văzut unele prototipuri", subliniază vicepremierul, precizând că Guvernul va continua să finanţeze aceste activităţi.

"Experţii noştri dar şi cei străini sunt de acord că utilizarea nanotehnologiilor este un element inedit în dezvoltarea armelor, comunicaţiilor, sistemelor de recunoaştere chimice şi biologice şi chiar medicinei militare", încheie Ivanov.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici